IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кокосови сладки без захар и брашно

3 юни 2018 05 00

Вкусни, бързи и лесни за приготвяне

Снимка: Cloves and vanilla

Снимка: Cloves and vanilla

В последните дни търсим идея за рецепта, която да можем да приготвим без захар и глутен, за наши семейни приятели, които дружно са отказали захарта.

Да, знаем че има различни десерти с мед или стевия... с кокосова захар, но искахме нещо различно, нещо, което не сме опитвали досега.

И точно такава е тази рецепта.

Ето как можете да си я приготвите и вие:

Съставки:

250 г извара или рикота

75 г сушени червени боровинки или кайсии

1 яйце

1 ч. ч. кокосови стърготини

Подправки: 1 ч. л. ванилов екстракт или пакетче ванилия

Приготвянето на тези кокоски е като детска игра. Смесете в чашата на блендера кокосовите стърготини, ванилията и сушените плодове.

Блендирайте с пулсации, до пълното смилане на сушените плодове, те ще оцветят сместа в бледорозово (червени боровинки) или бледожълто (кайсии). Към готовата смес добавете яйцето и изварата. Разбъркайте първо със шпатула, за да може да смесите съставките, а после блендирайте отново на пулсации за получаване на хомогенна смес.

Върху покрита с хартия за печене тава разпределете сместа за бисквитите с чаена лъжичка, като поставяте с малки загребвания от сместа с малко разстояние между сладките. Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 23 минути.

След изпичане охладете върху решетка.

Можете да съхранявате в метална кутия за сладки, ако не изядете всички сладки наведнъж!

Източник на рецептата: Cloves and vanilla

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари