IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изкуство от храна за най-малките

12 юни 2018 09 40

Помага при злояди деца

Източник: Jacob’s Food Diaries

Източник: Jacob’s Food Diaries

Храненето на децата е предизвикателство за много членове на семейството. Малчуганите обикновено тичат из стаята, а след тях някой ги гони с пълна купа и лъжица в ръце, мръщят се и плюят пюрето със зеленикав оттенък, вдигат врява до последния етаж на блока, защото не искат броколи... Затова родителите им или се предават и ги оставят да стоят гладни, или прибягват до различни трикове, с които да ги накарат да хапнат поне малко.

Всичко, което се поднася на детето, трябва да бъде не само здравословно, но вкусно и интересно, за да може то да му обърне внимание. Затова и много шеф готвачи ходят на специални курсове по детско хранене.

През 2015 г. Лейля Мехмед има проблеми със сина си Джейкъп, който не желаел да яде обикновени палачинки и връщал много от нещата, които тя му приготвяла. Жената се видяла в чудо, защото момченцето и без това било слабо. Тогава решила да му направи уникални палачинки със спелта – във формата на лъв. Детето не само, че ги изяло, но поискало още. Така се родил кулинарният блог – „Jacob’s Food Diaries“.

Майката правела различни анимационни герои от храна за Джейкъп, снимала ги и после качвала фотосите в блога си. След няколко месеца нейните творения станали хит в интернет. Показали ги в медии като CBS, ABC, дори в шоуто на Марта Стюарт.

Днес Лейля Мехмед продължава да аранжира чиниите за детето си, но вече си партнира с „Disney“, „Nickelodeon“, „Universal Pictures“, „20th Century Fox“ и известния готвач Джейми Оливър.

„Jacob’s Food Diaries“ е блог за родители и деца, които се хранят здравословно. Той предлага не само снимки на изкуството от храна, а рецепти и съвети за това как да си приготвите различните герои стъпка по стъпка.

Вижте още снимки от творенията на Лейля в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари