IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Венера, Слънцето, Луната... Коя е вашата планета и как ви влияе?

16 юни 2018 09 30

Вижте влиянието им според вашата дата на раждане

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всеки знак от зодиака има планета покровител – Овен – Марс, Телец и Везни – Венера, Близнаци и Дева – Меркурий, Рак – Луна, Лъв – Слънце, Скорпион – Плутон, Стрелец – Юпитер, Козирог – Сатурн, Водолей – Уран, Риби – Нептун.

Предлагаме ви хороскоп как влияят планетите според вашата рождена дата, за да научите повече за вашия характер, в сравнение с общите характеристики на хороскопа ви.

Марс

21 – 30 март, 13 – 23 август, 3 – 12 декември

Планетата Марс носи името на древноримския бог на войната. Не е чудно, че хората, родени под нейното влияние, са надарени със смелост, а също така и желанието винаги да са на върха във всичко. Те са родени лидери и мениджъри, не се страхуват да изразят мнението си, дори и да не съвпада с това на мнозинството. И винаги вървят напред. Също така могат да се похвалят с огромна жизненост и енергия. И може би затова винаги привличат погледите към себе си. Слабостите им са свързани с това, че реагират прибързано в онези моменти, когато нещата не вървят по план или някой навлезе в личното им пространство.

Сатурн

11 – 21 май, 4 – 13 септември, 22 – 31 декември

Хората, които са покровителствани от Сатурн, нямат същата жизненоважна енергия като тези под опеката на Марс. Могат да бъдат разочаровани от дребни неща, но пък се отличават с търпение и издръжливост. И благодарение на тези характерни черти достигат невероятни висоти и стават близки приятели на високопоставени хора. В допълнение, тези хора винаги са привлечени от нови знания и в повечето случаи показват забележителни способности във философията и психологията.

Юпитер

10 – 20 април, 2 – 12 август, 23 ноември – 2 декември

Юпитер е най-голямата планета в Слънчевата система, и тези, които са родени под нейно покровителство, имат огромно значение за живота на другите. Те разбират човешката същност, обичат да дават съвети без да осъждат или да се дразнят на човека срещу тях. Помощта за другите изглежда е любимото им забавление. В същото време те самите не обичат да се оплакват от живота и пазят всичките си лични проблеми за себе си. Така че, малко хора знаят, че понякога и те се нуждаят от помощ и внимание.

Луна

22 юни – 1 юли, 13 – 22 ноември, 1 март – 10 март

Луната от древни времена привлича вниманието на учените и астролозите със своята загадъчност. Хората, родени под нейното влияние, се отличават от околните. Те са много чувствителни и романтични, но понякога се отдават на настроенията си. Могат да бъдат зависими от своите близки, но също така и да им влияят като никой друг. Те смятат любовта, взаимоотношенията и семейството за основни ценности в живота. Те знаят как да направят щастливи другите, особено противоположния пол.

Слънце

31 март – 9 април, 23 юли – 1 август, 13 – 21 декември

Хората под знака на Слънцето са весели, артистични, невероятно очарователни, щедри и винаги в душата си остават деца. Тяхната откритост и способност да виждат във всичко добро не може да не изненадва. Най-често заемат високи постове или избират творчески професии. За тях е много важно да знаят, че са обичани, уважавани и ценни.

Венера

21 – 30 април, 1 – 10 юни, 14 септември – 3 октомври, 1 – 10 януари, 9 – 18 февруари

Планетата Венера е кръстена на древната римска богиня на любовта и красотата. И хората, които покровителства, се отличават с такт, романтизъм, грижа, копнеж към всичко красиво. Най-често те избират професии, свързани с изкуството, или дори предпочитат да работят само при необходимост, като се има предвид, че основното нещо в този свят е само семейството. Мъжете под влияние на Венера обикновено са грижовни съпрузи и бащи, а жените предизвикват възхищение с умението си като пазители на семейството.

Меркурий

1 – 10 май, 22 – 31 май, 24 август – 3 септември, 14 – 23 октомври, 11 – 20 януари, 30 януари – 8 февруари

Известно е, че Меркурий се движи по-бързо от всички останали планети. В древната римска митология това е бог на вестителите и търговците. Не е чудно, че хората, които са покровителствани от тази планета не могат да си представят живот без развитие и движение напред. „Днес е по-добре от вчера“ е основното им мото. Те винаги правят грандиозни планове за бъдещето, тях няма да ги видите отегчени и нищо неправещи и да си фантазират как да станат щастливи. Това са хора на действието – ако решат нещо, те ще отидат до целта, без да обръщат внимание на трудностите. Не е чудно, че сред тях им много успели бизнесмени, учени, изследователи.

Уран

11 – 21 юни, 4 – 13 октомври, 21 – 29 януари

Планетата Уран носи името на древногръцкия бог на небето и дава на хората изобретателност, оригиналност, интуиция. Най-често тези, които са родени на тези дати, са склонни да изглеждат и да живеят различно от всички останали. Всички те имат свое мнения и са уверени в себе си и в действията си. Те няма да газят и да се борят „до последна капка кръв“ за някаква идея, често дори премълчават лице в лице мислите си. Тяхната огромна енергия и сила са скрити дълбоко в тях.

Плутон

2 – 12 юли, 24 октомври – 2 ноември, 11 – 20 март

Плутон, наречена на римския бог на подземното царство, дава на родените в тези дати организационни умения и желанието да се контролира това, което се случва. Обичат да дават съвети. С такива качества те често стават политици и заемат високи позиции. Независимо от демонстрираната сила те често не разбират себе си, страдат от прекалена емоционалност и не могат да държат чувствата си под контрол.

Нептун

13 – 22 юли, 3 – 12 ноември, 19 – 29 февруари

Планетата Нептун е кръстена на древния римски бог на морето. Хората, под влиянието на тази планета, са надарени с нежност, движат се уверено в живота си, но не обичат промените и препятствията. Те често се отдръпват в себе си при неуспех и са зависими от собствените си настроения и чувства. Могат драматично да променят възгледите и идеите си в зависимост от ситуацията. В същото време са надарени с талант, развита интуиция и често са подвластни на мистиката. И ако тези хора развият силни и позитивни страни, те могат да постигнат големи висоти в живота.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари