IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На разходка из флирт зоната на Световното в Москва

20 юни 2018 09 40

Чужденци си уговарят срещи с рускини в Tinder

IStockphoto

IStockphoto

Рускините трябва да се въздържат от сексуални контакти с чужденци по време на Мондиал 2018. Това призова руският политик Тамара Плетньова малко преди старта на Световното първенство по футбол, с което предизвика бурни реакции в общественото пространство. Близо седмица по-късно стана ясно, че нито жените в Русия, нито феновете от мъжки пол, пристигнали в Москва, за да гледат на живо любимия си отбор, нямат намерение да спазват заръката на депутата. 

Августин Отело е един от многото фенове на националния отбор на Аржентина, дошъл на Световното. Но вместо да следи изкъсо случващото се на терена, той се разхожда привечер в Московския парк и брои колко телефонни номера на рускини е събрал. „Четири!“, казва гордо 26-годишният инженер, облечен в синьo-бял екип, който се е хванал на бас с приятелите си, че ще вземе най-много номера и не само… Отело е категоричен, че екзотичните му черти ще му помогнат да „намери любовта“ в руската столица. 

Флирт или футболен туризъм?!

"Ние се чудим какво да правим в паузите между мачовете, така че можем да опознаем по-добре руския народ“, казва аржентинецът пред NDTV. Оказва се, че фен зоната на Мондиал 2018 се е превърнала в своеобразна "флирт зона" благодарение на популярното приложение за запознанства Tinder. Чрез него Отело и неговите приятели са завързали контакти с рускини на различна възраст, при това още преди да пристигнат в Москва. Някои от красавиците сами са им дали телефоните си в чата. А аржентинците обещали, че ще им звъннат при първа възможност, за да „научат“ от тях повече за руската култура. 

Въпреки множеството уговорки в Tinder, Отело не е сигурен с колко от момичетата ще стигне до секс. "Имам много голяма конкуренция поради големия наплив на фенове за Световното. Кой знае с колко още мъже ще се срещнат тези сладуранки“, обяснява той. И изтъква, че друг проблем, който може да наруши флиртовете му, е езиковата бариера – не всички рускини знаят испански и английски като него. Той се надява поне 1-2 рускини да владеят по-добре езика на тялото (смее се). 

25-годишната Мария С. от Москва коментира пред NDTV, че е чакала Световното с нетърпение. За нея това е голяма възможност да се срещне с повече чужденци и да говори на английски, който знае от училище. „Обикновено за седмица имам по две срещи с непознати, но сега съм си уговорила цели пет“, обяснява младата жена, за която флиртът с чужденци е нещо съвсем нормално. Мария уточнява, че по-скоро търси любовта и романтиката. Тя е категорична, че момичета като нея могат да променят представите на хората, че всички рускини спят „с който им падне“ и нямат задръжки. 

Източник: IStockphoto

Флиртовете през погледа на по-възрастните

Гледайки групите от футболни туристи на Мондиал 2018, много руснаци над 50-годишна възраст си спомнят за Олимпийските игри през 1980 г., организирани от тогавашното СССР. След тях е регистриран бум на раждаемостта, като по-големият процент от родителите са били от различни националности. 

51-годишната Йелена си спомня за Международния младежки фестивал в Москва през 1985 г. Тогава тя е млада и необвързана. Рускинята се влюбва от пръв поглед в гръка Геогиос, но двамата не стигат до по-сериозни отношения. „Бяхме едва на 19. Прекарахме три дни заедно, но след това той си тръгна. Писахме си няколко месеца. Трябваше мой приятел да ми превежда всяко едно негово писмо от английски на руски. Но с времето спряхме да си пишем. Днес вече не сме в СССР, чужденците много по-лесно пътуват до нашата страна и има нови технологии, с които могат да общуват с рускините, които ще срещнат на Мондиала“, разказа тя. 

Тепърва ще видим как ще се справи любимият отбор на Августин Отело срещу Хърватия. Кой знае, ако той загуби, аржентинецът може да потърси утеха във "флирт зоната" и нищо чудно след 9 месеца да стане татко или да сключи брак с рускиня. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари