IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria: Ден на отворените врати за ученици

20 юни 2018 14 39

Димитър Абрашев, водещ на „Директно“, представи от първо лице професията на журналиста и разведе учениците из нюзрумите, монтажните и апаратните

Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria: Ден на отворените врати за ученици

Телевизии Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria отвориха вратите на студиата си за група ученици от СУ „Саво Савов“, заедно с техни преподаватели, за да им представят какво всъщност се крие зад телевизионния екран. Димитър Абрашев, водещ на всекидневното актуално предаване „Директно“, разведе младежите из нюзрумите, монтажните и режисьорските апаратни, където им представи от първо лице професията на журналиста.

По време на образователния тур из двете телевизии гимназистите имаха възможност да заемат мястото на водещ и репортер, да четат емисия на времето през аутокю, както и да седнат зад режисьорския пулт. Те присъстваха на заснемане на промо видео за Новините ON AIR, надникнаха зад кулисите на предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria по време на ефир и дори си направиха селфита с екипите на телевизиите.

Димитър Абрашев подхрани големия интерес на учениците, като отговори на любопитните им въпроси и им даде ценни съвети за това как се става журналист, какво изисква тази професия и колко важна е нейната социална мисия.

С кратки лекции за различните етапи, през които преминава една телевизионна продукция, преди да се излъчи в ефир, се включиха и Таня Кръстева - главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria, Стефан Милов - главен режисьор на Bloomberg TV Bulgaria и Bulgaria ON AIR, Олег Попов, фотограф на Investor Media Group, Благой Цицелков, продуцент на „България сутрин“ и Николина Димитрова, изпълнителен директор на Bloomberg TV Bulgaria и програмен директор на Bulgaria ON AIR.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари