IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 признака на жената нарцис

26 юни 2018 12 20

Вижте как да я разпознаете

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато чуваме думата "нарцис" тя най-често е насочена към някой мъж. Но това определение може да важи и за жена - вашата майка, приятелка, шеф. И може да засегне живота ни не по-малко разрушително.Невъобразимо его и самодоволство - това са основните черти, които приписваме на хората с нарцистично личностно разстройство. Тези свойства на характера са присъщи както за жените, така и за мъжете. Какви са признаците, по които можете да разпознаете жена нарцис?

1. Тя насочва вниманието във всеки разговор към себе си

Да говориш за себе си е нормално. Разказваме истории от нашия живот, с които илюстрираме с примери за дадена ситуация. Но нарцисът във всеки разговор ще насочи вниманието към себе си, към своите чувства и преживявания. Запитайте се, кога за последен път тя е попитала нещо за теб и за живота ти. Ако отговорът е "никога" или "вчера, но минута по-късно тя отново започна да говори за себе си", най-вероятно имате срещу себе си нарцис.

2. Постоянно отменя вашите съвместни планове

Ако имате приятелка, която е патологично неспособна да се придържа към съвместните ви планов, вероятно това е знак за нарцисизъм. Тя може дори да поиска прошка, но всичките й действия показват, че тя не се интересува дали промяната в договорките засягат вас. Жената нарцис няма да попита как сте прекарали вечерта, която е трябвало да прекарате с нея. Тя се интересува само от свободата си да прави това, което иска, когато иска и с когото иска. Независимо от реакциите на другите.

3. Тя се вбесява от думата "не"

Това е един от най-простите начини да разберете дали срещу вас седи жена нарцис. Когато ви пита за нещо, кажете "не" и следете реакцията. Можете дори да не отхвърлите веднага, но кажете, че имате нужда от време да помислите. Нарцисите мразят подобни ситуации - буквално чувстват, че някой друг придобива някаква сила над живота им. Те не могат да понесат това - очите им ще "святкат" и ще се опитат да ви убедят да дадете отговор точно сега. И, разбира се, това трябва да бъде положителен отговор. Ако успеете да отхвърлите молбата, най-вероятно ще се превърнете в враг - докато не се наложи отново да сте им необходими за нещо.

4. Тя флиртува с тези, които не я харесват

Флиртуването е забавен и безгрижен процес. Но за жената нарцис това не е развлечение и проява на симпатия - това е начинът, по който тя постига свое желание. Такава жена често насочва сексуалната си енергия към мъже, които изобщо не харесва, но могат да бъдат полезни. Тези жени са сигурни, че в света няма никой по-добър от тях и никой не може да устои на техния чар. 

5. Тя има ниско мнение за околните

Жената нарцис е убедена, че стои на върха на социалната пирамида, без значение какъв е нейният статус. А останалите са далеч от нейното ниво. Това става очевидно, когато говори за други хора, техните постижения и начин на живот. Тя нарича всички "идиоти" и остро критикува поведението и морала на приятелите си. Ако една жена, която постоянно поставя под съмнение интелектуалното ниво на другите хора, но никога не се съмнява в собствената си правдивост - това е класическо поведение на нарцис. Понякога всички ние говорим срещу действията на нашите приятели, но не ги смятаме за глупави и безполезни хора. И можем да разпознаем собствените си грешки. Това води до следващата точка.

6. Тя никога няма да признае вина

Ако закъснее за среща, тя няма да поиска прошка. Жената нарцис ще се оправдае със задръствания, таксиметрови шофьори или объркващите ви обяснения за това, къде трябва да дойде. В мирогледа на такава жена няма вариант, в който може да при нея да има проблем или грешка - винаги ще бъде по вина на друго лице или обстоятелства.

7. Непрекъснато си прави селфита

Всички го правим от време на време, някои дори по-често, отколкото би трябвало. Но ако в телефона й, или пък в Instagram, всички снимки са посветени на различни ракурс и на нейното лице или други части на тялото, най-вероятно става дума за нарцисизъм. Няма да видите снимки на семейство, приятели, деца, домашни любимци или красиво вечерно небе. Ако видите, тогава всички те ще бъдат фона на нейна поза.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари