IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 често срещани клопки при пътуване в непозната страна

20 юли 2018 08 20

Вижте и как да ги избегнете

Снимка:istockphoto.com

Снимка:istockphoto.com

Възможно е да направите няколко грешки по невнимание, когато тръгнете на път за непозната страна, но все пак е важно тези грешки да не са твърде големи и да не превърнат вашето пътуване в разочароващо и/или опасно преживяване.

Ето и 5 от най-често срещаните клопки, в които можете да попаднете, когато тръгнете на път, особено, ако е по бизнес:

1. Не вярвайте на най-популярната информация за мястото, на което отивате

Светът е динамично място. Когато планирате пътуване до определено местоположение, е важно да използвате текущата информация за него. Например, днес Бейрут, макар че има проблеми със сигурността, е доста различен от Бейрут от 1983 г. - тогава ливанската столица е била бойно поле в ожесточена гражданска война. Някога Кот д'Ивоар беше смятан за Париж на Африка, но това вече не е така. Каракас, Венецуела пък днес е много по-опасно място, отколкото преди няколко години.

2. Не се доверявайте твърде много на непознати

Много пътешественици са склони да завързват нови приятелства по време на пътувания с напълно непознати хора. Докато развиването на приятелства с хора в различни страни е едно от големите предимства на чуждестранните пътувания, то все пак трябва да действате разумно. Когато някой непознат иска да се сближи с вас, възможно е да има и скрит мотив.

3. Не се доверявайте много-много и на местните

В допълнение към завързването на приятелства с непознати, добавяме и сприятеляването с местните хора. Към тях също е добре да подхождате с известна предпазливост. Понякога местните са много свестни и топли хора, но не трябва да им вярвате сляпо, особено ако сте в съответната страна по бизнес дела. Това не означава, че трябва да се държите грубо с тях или да бъдете прекалено параноични, просто не вярвайте на всичко, което ви казват.

4. Не вярвайте, че вашите права вървят редом с вас, когато пътувате в чужбина

Не приемайте своите индивидуални свободи и права като неизменни и неотменими, когато пътувате в чужбина. Това е опасно и погрешно схващане. Когато се намирате в друга държава, се подчинявате на законите на тази страна, които могат да бъдат много, много различни от тези във вашата.

5. Не вярвайте прекалено много, че вашето посолство може да ви помогне или да разреши всичките ви проблеми

Посолството или консулството обикновено са много ограничени в това, което могат да направят за вас, ако се сблъскате с местните власти. Обикновено техен служител може само да ви посети, за да провери вашето благосъстояние и да ви препоръча или организира вашата местна правна защита.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари