Тя е акушерка по професия, но хобито ѝ е да приготвя вкусна храна, с която да глези своите близки. Привърженик е на здравословното хранене и не се притеснява да експериментира в кухнята. Често използва продукти, които е отгледала в собствената си градина.

Tialoto.bg ще ви представя любимите рецепти на Десислава Киликчийска.

Дърветата в двора са отрупани с ябълки и това води до рязко увеличаване на приготвяните у дома вкуснотии включващи ги в състава си.

Обожаваме миризмата на ябълки и канела, става ни някак уютно и топло на душата.

Затова представяме днес рецепта за ябълкови мъфини, с които да направите деня си една идея по-сладък и ароматен.

  • 1ч. ч. = 240 мл
  • 2 яйца
  • 1 ч. ч. захар
  • 1 ч. ч. кисело мляко
  • 1/2 ч. ч. олио
  • 2 и 1/2 ч. ч. брашно
  • 1 бакпулвер
  • 1 ч. л. канела
  • 2 средно големи ябълки

Яйцата, захарта, киселото мляко и олиото се разбиват с вилица, добавя се наведнъж брашното смесено с бакпулвера и канелата и се разбърква до усвояването му, дори и да има бучки, няма проблем.

Накрая добавяме двете настъргани ябълки и разбъркваме хубаво. Формичките се пълнят на 2/3 пекът се в предварително загрята на 180 градуса фурна, пробват се с клечка, за 18-20 минути са готови.

Източник на рецептата: wellcometomykitchen.blogspot.com