IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си приготвим капоната?

21 юли 2018 05 00

Лесна и вкусна рецепта

Снимка: Wellcometomykitchen

Снимка: Wellcometomykitchen

Необходими продукти:

2 големи патладжана (около 500гр)

1 глава лук

3 скилидки чесън

2 големи зелени чушки

600 гр. пресни домати

150 гр.маслини

80 мл.зехтин

2 с.л.оцет

сол

пресен босилек и магданоз

Предварително обелваме патладжаните и ги нарязваме на кубчета, посоляваме и оставяме в гевгир за 30-40 минути да се отцеди горчилката, след това ги изплакваме с вода и отцеждаме отново добре.В дълбок тиган с незалепващо дъно сипваме половината зехтин и запържваме патладжана до златисто, като го бъркаме да не загори.

След като стане готов го изваждаме от тигана, наливаме останалият зехтин и запържваме първо нарязаните скилидки чесън, после добавяме наситненият лук и накрая чушките нарязани на по-едри парчета.След като омекнат чушките и лука добавяме и обелените и нарязани на кубчета домати, посоляваме, добавяме оцета и оставяме да къкри на тих огън за 20-25 минути или докато остане на мазнинка.

5 минути преди да е готово ястието добавяме и маслините.След като свалим от огъня поръсваме обилно с пресен магданоз и босилек. Капонатата е изключително вкусно ястие с аромат на Средиземноморска кухня, а когато продуктите идват директно от градината е още по-вкусно.

Източник: wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари