IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 знака за микроизневяра към гаджето

2 август 2018 12 20

Някои го правят без да подозират

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Чували ли сте за микроизневяра? Това са поредица от действия в социалните мрежи, които човек прави и така предава партньора до себе си без дори да подозира. Терминът е измислен от психолога Мартин Граф, който разглежда внимателно поведението на определена група от хора към бившите им. Последване на профила или сприятеляване със старото гадже в социалните мрежи няколко месеца след започването на нова връзка, харесване и коментиране на неговите снимки, чатене зад гърба на половинката, са основните примери за микроизневяра.

Дори и да сте посочили, че сте обвързани във Фейсбук, ако качвате ваши провокативни снимки – по секси бельо в спалнята, по бански или оскъдни дрехи, това означава, че с визията си искате да предизвикате някои свои приятели и да ги съблазните. Това също се смята за микроизневяра и не говори добре за отношението ви към връзката.

Ето пет знака, че изневерявате на половинката си чрез новите технологии и социалните мрежи:

Имате списък с фалшиви имена и странни снимки в телефона

Ако още пазите телефонния номер на бившето си гадже, но се притеснявате за това от настоящото, фалшивото име или преименуването от „Пламен“ на „Леля Веска“ е истинска микроизневяра. Същото се отнася и за тайни чатове във Фейсбук, Вайбър или скоростно триене на хронологията след всяко търсене на новите снимки на експоловинката.

Не сте изтрили профилите или контактите на бившите

Може би за някои хора поддържането на приятелство със старото гадже е нещо нормално, но за други това е знак, че те не държат достатъчно на новата си връзка. Може да не сте премахнали профила на Пешо от Фейсбук и сте блокирали голяма част от снимките и публикациите, за да не ги вижда, но това също е микропредателство към човека до вас. Дори и да не поддържате връзка с бившата/бившия, фактът, че не сте го изтрили от социалната мрежа е повод за ревност от страна на другия.

Чатене с бившия

В повечето случаи след всяка раздяла двамата не искат да се виждат, нито да си чатят или чуват по телефона. Като мине известно време, понякога дори 1-2 години, двамата може да подновят комуникацията. Обикновено единият решава да добави другия. Двамата от време на време си разменят някоя друга приказка в чата, но това също се смята за микроизневяра, защото в повечето случаи обвързаните се крият и не споделят с гаджето какво точно правят.

Имате силно приятелство с някого, когото никога не сте представяли на гаджето

Всяка двойка има приятелски кръг. Когато мъжът или жената поддържат връзка с някой съученик, състудент или бивш колега, но никога не са го запознавали с половинката си, защото се притесняват от ревност или конфликти, това също се води микроизневяра. Ако искате да имате сериозна връзка и създадете семейство, не бива да имате тайни и връзки, за които другият не знае.

Харесване на стари постове и снимки

Фейсбук е нещо като клюкарник. Всеки ден виждаме къде са нашите приятели, какво са публикували, харесали или коментирали. Ако вие влизате в профила на старото си гадже и разглеждате снимките му, няма как партньорът ви да разбере за това. Но ако влизате и лайквате стари снимки, то това ще направи впечатление не само на гаджето, а и на повечето ви приятели. Тази микроизневяра може да ви донесе раздяла.

Интернет, социалните мрежи и новите технологии дават възможност за по-лесно откриване на изневярата. Следващия път, когато решите да потърсите снимки на ексгаджето, замислете се как бихте се почувствали, ако половинката ви направи същото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

X.X. ( преди 5 години )