IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Специалистите съветват: Не се преработвайте в офиса

10 август 2018 07 20

Шефовете да дадат избор на служителите къде и как да работят

Снимка: Pexel

Снимка: Pexel

Ако до този момент служителите в една фирма са се опитвали да дават всичко от себе си и да полагат твърде много усилия в работния процес, то съветите на специалистите са този подход да се преустанови.

Експерти от Лондонския университет и Висшето училище по търговия в Париж препоръчват хората да не се преработват в офиса, пише в. „Daily Mail“.

Съветите към шефовете са да бъде намалено напрежението на екипа и да дадат на служителите си да избират къде и как да работят.

Това значително ще повиши ефективността и лоялността им, сочи проучване, обхванало близо 52 000 служители.

Участниците в него е трябвало да отговарят на въпроси за натоварването на работното място, умората, стреса, признанието и като цяло за успеха в сферата си на изява.

Авторите на проучването са установили, че хората, съобщили за висока степен на натоварване (трудни за изпълнение срокове, работа под напрежение, високи темпове), страдат от влошено физическо и психическо здраве.

Оказало се също, че въпреки всички усилия на служителите, шефовете рядко оценяват старанието им.

Напрежението на работното място в крайна сметка се отразява неблагоприятно и върху качеството на трудовия процес, отбелязват експертите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари