IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рецептите на шеф Владимир Ангелов: Тартар от риба тон

11 август 2018 05 00

Вижте как да приготвите ястието

Шеф Ангелов. Снимки: Иван Ерменков

Шеф Ангелов. Снимки: Иван Ерменков

Шеф Владимир Ангелов е с близо 17-годишен стаж в кулинарията. Работил е в кухните на най-елитните и престижни ресторанти в столицата. Този опит го кара твърдо да вярва, че най-ценното нещо в неговата работа е екипът. За него няма по-малко или по-важно звено в кухнята, защото само ако всички работят в пълен синхрон могат да постигнат перфектното блюдо.

Прекарва близо една година в испанския град Хихон, където овладява всички тънкости на континенталната европейска кухня. Ето защо и днес изпитва силно влечение към испанската храна с френски влияния.

Шеф Ангелов обича да експериментира със средиземноморската кухня, като я допълва и с нотки на азиатска пикантност. За него и екипът му е страст да съчетават вкусове от цял свят с класическите кулинарни техники. Най-голямото му предизвикателство досега е било да приготви шестстепенно меню за над 250 души.

В няколко поредни уикенди ще ви представим рецепти на шеф Владимир Ангелов.

Тартар от риба тон (1 порция)

Време за приготвяне – 5 минути

Необходими продукти

100 г жълтопереста риба тон

10 г див лук

20 г манго

5 г черен и бял сусам

30 г авокадо

10 г кориандър

10 г лайм

5 г олио от печен сусам

Начин на приготвяне

Нарязаният на кубчета жълтоперест тон се овкусява със сусамовото олио, кората и сока от лайм. Добавя се дивият лук, мангото и сусамът. Сервира се в ринг с мус от авокадо, кориандър, лайм и сол на вкус. Декорира се с лилави репички и препечен хляб.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари