IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рецептите на шеф Владимир Ангелов: Шоколадов кейк със синьо сирене

12 август 2018 05 00

Вижте как да приготвите този уникален десерт

Шеф Ангелов. Снимки: Иван Ерменков

Шеф Ангелов. Снимки: Иван Ерменков

Шеф Владимир Ангелов е с близо 17-годишен стаж в кулинарията. Работил е в кухните на най-елитните и престижни ресторанти в столицата. Този опит го кара твърдо да вярва, че най-ценното нещо в неговата работа е екипът. За него няма по-малко или по-важно звено в кухнята, защото само ако всички работят в пълен синхрон могат да постигнат перфектното блюдо.

Прекарва близо една година в испанския град Хихон, където овладява всички тънкости на континенталната европейска кухня. Ето защо и днес изпитва силно влечение към испанската храна с френски влияния.

Шеф Ангелов обича да експериментира със средиземноморската кухня, като я допълва и с нотки на азиатска пикантност. За него и екипът му е страст да съчетават вкусове от цял свят с класическите кулинарни техники.

В няколко поредни уикенди ще ви представим рецепти на шеф Владимир Ангелов.

Шоколадов кейк със синьо сирене, сорбе от горски плодове и трохи от джинджърбред (10 порции)

Време за приготвяне – 25 минути

Необходими продукти

250 г шоколадов кувертюр

250 г масло

150 г захар

42 г брашно

70 г синьо сирене

10 яйца

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото и шоколадовия кувертюр до 45 градуса. Отделяме жълтъците от белтъците, като в случая ни трябват 10 броя жълтъци и 5 броя белтъци. Жълтъците, заедно със захарта, брашното и синьото сирене се блендират фино. Към сместа се добавят и разбитите на сняг белтъци, след което и маслото с шоколада.

Сместа се бърка непрекъснато с шпатула. Поставете във формичка за печене за 8-10 минути на 180 градуса.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари