IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рецептите на шеф Владимир Ангелов: Гаспачо

19 август 2018 05 00

Вижте как да го приготвите

Снимки: Иван Ерменков

Снимки: Иван Ерменков

Шеф Владимир Ангелов е с близо 17-годишен стаж в кулинарията. Работил е в кухните на най-елитните и престижни ресторанти в столицата. Този опит го кара твърдо да вярва, че най-ценното нещо в неговата работа е екипът. За него няма по-малко или по-важно звено в кухнята, защото само ако всички работят в пълен синхрон могат да постигнат перфектното блюдо. 

Прекарва близо една година в испанския град Хихон, където овладява всички тънкости на континенталната европейска кухня. Ето защо и днес изпитва силно влечение към испанската храна с френски влияния. 

Шеф Ангелов обича да експериментира със средиземноморската кухня, като я допълва и с нотки на азиатска пикантност. За него и екипът му е страст да съчетават вкусове от цял свят с класическите кулинарни техники. 

В няколко поредни уикенди ви представяме рецепти на шеф Владимир Ангелов.

ГАСПАЧО (1 порция)

Време за приготвяне - 8 минути

Необходими продукти:

200 г обелени розови домати

70 г обелена краставица

30 г чушки

10 г лук, 

2 г чесън

5 г сол

5 г захар

Зехтин

Всички съставки се нарязват, за да може да бъдат блендирани. Зеленчуците се пасират до получаването на изключително фина смес. Следващата стъпка е готовото гаспачо да бъде прецедено, за да се отстранят всички малки люспи. Декорира се с нарязани кубчета чушки и краставички. Добавя се студено пресован зехтин и и подправки.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари