IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Височини, пълзящи насекоми... Най-големите страхове на жените и мъжете

13 август 2018 15 50

Изследване на темата е подготовка за предстоящ атракцион в Бирминган

Снимка: Pexel

Снимка: Pexel

Височините са най-големия страх за мъжете, а пълзящите насекоми и влечуги за жените. Това показва проучване, направено във Великобритания и публикувано във в. "Daily Star".

Изследването имало за цел да разкрие човешките страхове по повод откриването по-късно през годината на атракциона "Беър Грилс Адвенчър" в Бирмингам. Именно там хората ще могат да се борят с преодоляване на най-силните си емоции.

А според Беър Грилс - експерт по екстремно оцеляване, най-големият страх на човека е от самия него.

Именно от приключенията на Грилс са вдъхновени някои от предизвикателствата в атракциона.

Допитването показва, че страхът от неизвестното сковава една четвърт от хората. Над една пета от индивидите признават, че се боят от затворени пространства.

Над 40 процента от участниците в допитването споделят, че изпитват боязън от три или четири неща, като повечето им страхове са се развили в детството.

Въпреки всичко голяма част от хората са готови да се впуснат в битка с фобиите си. Над 50 процента от анкетираните смятат, че най-доброто решение е директното изправяне срещу страховете.

Поданиците на Нейно Величество са на мнение, че от полза са и книгите за самопомощ. Сред най-странните страхове, посочени в допитването, са от боб, банани и прахосмукачки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари