IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 растения, които носят позитивна енергия в дома

4 септември 2018 07 20

Облекчават главоболието

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Домът е мястото, където човек се чувства най-добре. Прибирайки се от работа, всеки иска да се отърве от натрупаното напрежение през деня. В повечето случаи това става чрез релакс вкъщи или на някое друго любимо място.

Специалисти по фъншуй са категорични, че негативната енергия на един дом може да се познае още на входа му. Ако коридорът не е подреден и мирише лошо, то симетрията в жилището е нарушена.

Един от начините да донесете положителна енергия в дома си, е да го аранжирате с някои цветя. Ето какви растения може да си купите:

Жасмин

Растението се смята за свещено в Иран. Ароматът на цвета се свързва с релакс и романтика. Той освежава въздуха, подобрява настроението и съня.

Крем

Създава благоприятна атмосфера в спалнята. Растението отпуска нервната система и намалява нивата на стреса.

Бръшлян

Ако искате по-свеж въздух у дома, засадете си бръшлян. Някои хора смятат, че това растение е отровно, но всъщност то елиминира токсините и балансира положителната енергия. Също така носи късмет, затова в някои страни го поставят на входа на дома или в хола.

Алое вера

Ако искате да очистите дома си от негативната енергия, вземете си алое вера. На растението не му трябва голямо количество светлина, за да се развива. То спомага за отстраняване на отрицателните вибрации и лошия късмет.

Босилек

Смята се за магическо растение в Индия. То отделя голямо количество кислород, поема токсините и пречиства въздуха. Гони комарите и увеличава положителната енергия на дома.

Орхидея

Това красиво и екзотично растение може да се държи в хола или спалнята. То балансира енергиите на хората в стаята, в която е поставено, освен това помага при хора, имащи проблеми със съня.

Лавандула

Растение, чийто аромат не може да се сбърка. То отпуска сетивата и намалява напрежението, натрупано през деня. Растението помага за облекчаване на състоянието при депресия, мигрена, засилва паметта и концентрацията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари