Тя е акушерка по професия, но хобито ѝ е да приготвя вкусна храна, с която да глези своите близки. Привърженик е на здравословното хранене и не се притеснява да експериментира в кухнята. Често използва продукти, които е отгледала в собствената си градина.
Tialoto.bg ще ви представя любимите рецепти на Десислава Киликчийска.
Ето как да си приготвите нещо вкусно и здравословно днес - халапеньо бомбички.
Тези малки пикантни бомбички са идеалното мезе, предястие, разядка(или както искате ги наречете) за всички любители на лютото.
Естествено може да ги приготвите и със сладки чушлета, ако все пак предпочитате да са по-малко пикантни.
Ако нямате Халапеньо, може да ползвате всеки по-едър и не прекалено лют сорт чушленца.
- 6 броя люти чушлета сорт Халапеньо
- 200 г крема сирене
- 50 г гауда, чедър или кашкавал
- 12 лентички бекон
Измитите чушлета се разполовяват на две заедно с дръжките и внимателно се почистват от семките (препоръчваме да ползвате ръкавици).
Така приготвените лодки се пълнят със смес от крема сирене и настърганата Гауда(чедър или кашкавал).
Всяко чушленце се увива в лентичка бекон и се запича на силно нагорещена скара докато сирената се разтопят, а беконът започне да цвърчи. :).
Снимка: Wellcometomykitchen
Коментари