IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Халапеньо бомбички

8 септември 2018 05 00

Как да ги приготвим?

Снимка: Wellcometomykitchen

Снимка: Wellcometomykitchen

Тя е акушерка по професия, но хобито ѝ е да приготвя вкусна храна, с която да глези своите близки. Привърженик е на здравословното хранене и не се притеснява да експериментира в кухнята. Често използва продукти, които е отгледала в собствената си градина.

Tialoto.bg ще ви представя любимите рецепти на Десислава Киликчийска. 

Ето как да си приготвите нещо вкусно и здравословно днес - халапеньо бомбички.

Тези малки пикантни бомбички са идеалното мезе, предястие, разядка(или както искате ги наречете) за всички любители на лютото.

Естествено може да ги приготвите и със сладки чушлета, ако все пак предпочитате да са по-малко пикантни.

Ако нямате Халапеньо, може да ползвате всеки по-едър и не прекалено лют сорт чушленца.

- 6 броя люти чушлета сорт Халапеньо

- 200 г крема сирене

- 50 г гауда, чедър или кашкавал

- 12 лентички бекон

Измитите чушлета се разполовяват на две заедно с дръжките и внимателно се почистват от семките (препоръчваме да ползвате ръкавици).

Така приготвените лодки се пълнят със смес от крема сирене и настърганата Гауда(чедър или кашкавал).

Всяко чушленце се увива в лентичка бекон и се запича на силно нагорещена скара докато сирената се разтопят, а беконът започне да цвърчи. :).

Снимка: Wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари