IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зодиите, които са кармично свързани помежду си

9 септември 2018 14 15

Характерът им се формира от три основни енергии

Снимка: Istock

Снимка: Istock

В астрологията един от основните фактори при формирането на характера на човек се счита връзката на неговия зодиакален знак с една от трите вида енергии, а не със стихиите, както много хора смятат.

Зодиакалният кръг е разделен на 3 сектора, които професионалните астролози наричат кръстове. Именно тези части на зодиака притежават различни видове енергия – Кардинална (Овен, Рак, Везни, Козирог), Фиксирана (Телец, Лъв, Скорпион, Водолей) и Непостоянна (Близнаци, Дева, Стрелец, Риби).

Elle обяснява защо и как тези енергии се различават, какво дават на тези, които ги притежават и каква кармична връзка съществува между тези знаци.

КАРДИНАЛНА ЕНЕРГИЯ – Овен, Рак, Везни, Козирог

В астрологията се смята, че именно Кардиналната енергия, която започва със силния Овен и завършва с непоколебимия Козирог, се явява импулс на всичко, което съществува. Поради това, представителите на кардиналния кръст се отличават с динамика, импулсивност, способността да се направи първата крачка и да се премести нещо от „мъртва точка“.

Астролозите сравняват Кардиналната енергия с гейзер – толкова мощен потенциал е скрит в представителите на този кръст. Трябва да се отбележи, че всеки един от тези знаци е отговорен за различните сфери на живота.

Овен – самоизразяване

Най-праволинейният знак, постига желаното с невероятна воля, обикновено действа сам.

Рак – семейство

Хората от този знак са много привързани към своите корени, произхода, традициите. Те черпят силата си от универсални ценности – уютен дом, духовна близост, любов към родната им земя. Ракът винаги изразява своята независимост и амбиция.

Везни – дипломация

Този знак се откроява с жажда за красота, естетика и любезна комуникация. Лесно се адаптира и се стреми да бъде в крак с всичко ново – тенденции, нагласи, възгледи за света. Везните работят най-добре в екип. Те са активни, влиятелни и Кардиналната енергия им позволява да контактуват с проспериращи хора, също като тях самите. Така те бързо формират база данни с влиятелни приятели, връзки и контакти.

Козирог – кариера

Представителите на този знак бавно, но упорито и безмилостно се движат към целта. Те знаят, че с прекомерно бързане към върха лесно се пада и затова всяка тяхна крачка е добре пресметната и предпазлива. Струва си да се каже, че тези хора си поставят високи цели, за да могат да действат дълго време в една посока. За разлика от Овните, Козирозите никога не дават най-доброто от себе си, те винаги си запазват силата за решителен пробив.

ФИКСИРАНА ЕНЕРГИЯ – Телец, Лъв, Скорпион, Водолей

В астрологията се смята, че тази енергия, която започва с упорития Телец и завършва с волевия Водолей, укрепва това, което е започнато с кардиналните знаци. Благодарение на тези зодии се осъществяват сериозни мащабни планове, които изискват дългосрочно прилагане на усилия. Именно затова фиксираните знаци са известни като витални. Представителите им се отличават с голяма упоритост, стабилност, енергичност, способност да чакат правилния момент.

Астролозите ги сравняват с локомотив – в началото стоят на гарата и чакат пътниците да се качат, след това бавно започват да набират скорост и после вече не могат да спрат. Тези хора могат през целия си живот да се движат към мечтаната си цел. Смята се, че те са най-инертните, но и най-енергичните и непреклонни в действията си хора. Всеки от четирите знака е отговорен за определена сфера на живота, където най-добре проявява своите способности.

Телец – пари

Представителите на този знак обичат парите както никой друг и знаят как да ги печелят. Първоначално Телците са склонни да демонстрират спокойствие, но когато трябва нещата да се натиснат – бързо се мобилизират и в кратък период от време вършат огромно количество обем от работа.

Лъв – творчество

Астролози твърдят, че Лъвовете се подготвят дълго за всеки свой подвиг, а тяхната основна ценност и сила е творческият им потенциал. Докато се движат към целта и се реализират в дадена сфера, представителите на този знак покровителстват всички, които ги подкрепят и окуражават.

Скорпион – трансформация

Тези хора дълго време натрупват емоционална енергия, която в крайна сметка се преражда в способност бързо и безвъзвратно да променят своя живот. Имат феноменална способност да трансформират хора и реалност – невинаги най-безболезнено, но по най-ефективния начин. Идеалният символ на енергията на Скорпиона е изгарящата и възраждаща се птица феникс.

Водолей – идея

Вътрешно всички представители на този кръст мечтаят за трансформация и революция на онова, което се е появило благодарение на кардиналните знаци. Фиксираната енергия на Водолея се проявява в техния систематичен и научен начин на мислене. Тези хора винаги са настойчиви в спазването на ясна процедура и също така се опитват да бъдат застраховани срещу грешки, за да получат точни резултати. Всеки Водолей е насочен към бъдещето, но не толкова импулсивно и небрежно като Овните. Водолеят предпочита пълна обективност – няма да има емоционални и моментни идеи. И рядко Водолеите не получават щедра награда за своите действия.

НЕПОСТОЯННА ЕНЕРГИЯ – Близнаци, Дева, Стрелец, Риби

В астрологията се смята, че Непостоянната енергия, която започва с интелигентните Близнаци и завършва с лавиращите Риби, помага за адаптирането и качествената промяна на нещата, създадени от фиксираните знаци. Представителите на тези знаци се отличават със способността да се приспособяват към постоянно променящите се житейски ситуации и тяхната вътрешна стратегия често се заменя с тактика.

Променливите знаци винаги следват най-новите социални тенденции и определят своите цели въз основа на настоящия момент. Струва си да се отбележи, че тези хора бързо преразглеждат своите житейски цели и методи за постигането им, следвайки пътя на най-малката съпротива.

Астролозите ги сравняват с хамелеони, защото там, където другите губят интерес към идеята, тези знаци ѝ вдъхват нов живот. Има астрологическа теория, според която най-богатите хора са именно от този зодиакален кръст.

Близнаци – информация

Най-мобилният знак на Зодиака, който често се оказва „пред цялата планета“. Тези хора бързо разбират духа на времето, лесно могат да свикнат с всяко общество, без да полагат много усилия. Те се нуждаят от постоянна интелектуална стимулация, което ги прави един от най-интересните и полезни събеседници. Именно Близнаците са най-добрите консултанти, тъй като са в състояние да погледнат на проблема от различни ъгли.

Дева – работа

Девите са най-практичните и дисциплинирани хора, което им позволява да вземат почти винаги правилния избор. Способността за маневриране и промяна на курса във всеки един момент дава възможност на Девата да се адаптира при всякакви условия.

Стрелец – образование

Представителите на този знак използват своята енергия най-често във философията и духовността. Стрелците обожават да пътуват, а на първо място стои задоволяването на интелектуалните им търсения. С качества като приемане и хуманност те стават талантливи мениджъри, наставници и меценати.

Риби – чувства

Рибите използват своята непостоянна енергия, за да изследват усещанията и емоциите на околните. Астролозите смятат, че Рибите са най-добрите психолози в зодиака. Те проявяват сериозна загриженост дори за тези, които рядко са близо до тях. Винаги са готови да помогнат с информация и съвети в зависимост от ситуацията. Рибите се явяват като завършващи цикъла на всичко започнато от Овена и другите знаци. Тяхната основна функция е да помагат на другите да доведат докрай всяка поставена и започната цел.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

.... ( преди 5 години )