IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рецепти: Коприва с яйца и сирене

24 септември 2018 05 00

Как да я приготвим?

Снимка: Wellcometomykitchen

Снимка: Wellcometomykitchen

Необходими продукти:

3 двойни шепи връхчета от коприва

4 с. л. брашно

4 яйца

200 грама сирене

сол, чесън на прах

олио

Слагаме добре измитата коприва да се свари за 25-30 минути. След което я отцеждаме, като заделяме 600 мл от водата в която е вряла. Пасираме копривата и я смесваме с водата. В дълбок тиган или тенджера загряваме 4-5 с. л. олио и запържваме брашното докато добие златист цвят, след което при непрекъснато бъркане добавяме пасираната коприва.

След като поври за 2-3 минути, чукваме яйцата и готвим още 5-6 минутки, като непрекъснато разбъркваме.

Подправяме със сол и чесън на прах. След като оттеглим от огъня, добавяме натрошеното сирене. По желание гарнираме с лют червен пипер.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари