IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим: Свински джолан в глинен тажин

15 декември 2018 06 00

Зимни рецепти

Снимка: wellcometomykitchen

Снимка: wellcometomykitchen

Необходими продукти:

2 задни свински джолана

2 глави стар лук

2 големи моркова

250 г пресни печурки

6-7 скилидки чесън

100 г пушена сланина

сол

червен пипер

2 дафинови листа

100 мл червено вино

100 мл олио(за кетоварианта олио от гроздови семки)

Начин на приготвяне:

Джоланите се измиват и подсушават добре, натриват се със сол. С тънък остър нож се правят по няколко прореза във всеки джолан и се шпикова с парченца пушена сланина и скилидки чесън. В малка паничка смесваме олиото и червения пипер и хубаво намазваме от всички страни джоланите. На дъното на глинения съд поставяме част от лука разрязан на две или четири, морковите нарязани на едри колела, гъбите нарязани на две и дафиновия лист. Върху канапето от зеленчуци слагаме джоланите и между тях останалите зеленчуци, добавяме виното.

Слагаме в студена фурна и печем първоначално докато заври на 200 градуса с вентилатор, а след това намаляваме на 160 градуса. След 4 часа месото пада от кокала с лекота. Задължително се консумира с червено вино и добра компания.

Източник: Wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари