IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какъв характер сте според любимия цвят?

18 декември 2018 09 40

Цветната психология показва доста за човека

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Кой е любимият ви цвят? Колко дрехи с него имате в гардероба си? Според няколко различни проучвания, любимият цвят говори много за характера на един човек и оказва положително влияние върху неговото настроение.

Ако носите само пъстри дрехи през седмицата, този ваш избор има подсъзнателен смисъл.
Ето как основните цветове носят различни емоции на хората:

1. Червено

Това е цветът на любовта, страстта и свръхчувствителността. Освен това се свързва с агресия и опасност. Когато изберете да облечете червени дрехи, това означава, че сте смели, независими и уверени в себе си. Вие вървите с гордо вдигната глава, не търпите критики и определено ще бъдете забелязани, ако сте с червени дрехи сред тълпата.

2. Жълто

Още от малки ни учат, че топлият цвят е този на слънцето. Вие сте много усмихнат и приветлив човек, ако носите жълто. Винаги сте над нещата и приемате всяко поражение спокойно. Ако често се обличате с дрехи в този цвят, хората ще знаят, че сте положително настроени за света.

3. Синьо

Когато някои хора са обезверени и тъжни, си слагат дрехи с този цвят. Но има и други причини да носим синьо. Ако искате да направите впечатление на първа среща, не се обличайте с твърде искрящи цветове. Синьото е идеалният вариант да приковете погледи към себе си, без да се натрапвате твърде много.

4. Сиво

Това е компромисен цвят (между черно и бяло), който има успокояващ ефект. Хората, които носят сиви дрехи, често си изпускат нервите при различни ситуации, но после успяват да се овладеят.

5. Лилаво

Онези, които обожават лилавото, са доста целеустремени и определено имат самочувствие. Държат на своя имидж и правят всичко възможно, за да се представят добре в обществото. И го правят, защото живеят в хармония. Освен това са практични, а това им помагат да съчетават лилавото с други нюанси по всяко време на годината.

6. Черно

Цветът на високата класа и елегантността. Той подхожда на всеки – както на бедни, така и на богати, на по-слаби и по-пълни хора... Повечето хора, които носят черни дрехи, го правят, за да прикрият някои несъвършенства по тялото. По-едрите, например, изглеждат по-добре в тях. Но ако го правят ежедневно, хората около тях ще останат с впечатление, че винаги са в лошо настроение.

7. Оранжево

Получен от жълто и червено, този цвят се свързва с повишен оптимизъм. Тоест хората, които го харесват, гледат на живота с розови очила. Тези, които носят оранжеви дрехи, са комуникативни личности, които обичат да бъдат повече сами, отколкото сред хора. Те обичат предизвикателствата и както носят оранжево, са готови да експериментират и с други по-натрапчиви цветове.

Какъв характер сте според хороскопа на викингите (1 част)

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари