IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бригада „Нов дом“ се притече на помощ на самотна майка

17 май 2019 10 32

Бригада „Нов дом“ се притече на помощ на самотна майка

Вчера социалният проект на bTV „Бригада нов дом“ разказа историята на майка, която отглежда сина си в потопен от тежки спомени двустаен апартамент. Преди появата на Мария Силвестър и бригадата тя не успяваше да види ясно настоящето, заслепена от гъстата мъгла от спомени и разочарования. Това се промени само за 5 дни, когато апартаментът, приеман като място за временен подслон, се превърна в уютно пространство, предвещаващо едно по-светло и щастливо бъдеще.

Дафинка израства в щастливото семейство на двама грижовни и отдадени родители. За да подсигури нейното бъдеще, бащата купува апартамент, който любимата му дъщеря да превърне в убежище на семейното щастие, топлина и любов. Тогава съдбата среща Дафинка с добър и харизматичен мъж, който успява да спечели сърцето ѝ със своето изключително чувство за хумор. След като сключва брак, двойката заживява заедно в изпълнения с мрак днес апартамент. След година съвместен живот, Дафинка с радост разбира, че е бременна, но за съжаление не успява да задържи плода. Тази трагедия бележи и началото на поредица от неприятни за семейството събития.

Година по-късно на бял свят се появява нейният син Пепи и връща щастието в дома на Дафинка. След като се премества със съпруга си в къщата на своите родители и дава апартамента под наем, отношенията между двойката се обтягат и следват няколко раздели и събирания. Трагедиите за майката на Пепи продължават, когато в рамките на година тя губи родителите си, а три месеца по-късно съпругът ѝ я напуска окончателно.

Дафинка остава в дома на родителите си с Пепи, но когато къщата започва да се руши над главите им, решава да се върнат в апартамента, подарен ѝ от нейния баща. Чувството за безпомощност се увеличава, когато тя с ужас разбира, че домът е превърнат от наемателите в „дива пещера“. От този момент нататък тъмнината превзема живота на Дафинка, а единствената светлина, която жената вижда, е тази в очите на сина си.

Тя работи като социален асистент и получава издръжка от бащата на Пепи, но тези средства се оказват недостатъчни за воденето на нормален живот. Заради недоимъка, в който живеят, подобрения в разрушения апартамент не са правени. Антрето е превзето от големи и стари мебели, а тясното пространство носи допълнително усещане за потиснатост. Освен отблъскваща, банята се оказва и опасна, тъй като старите плочки падат сами. Кухнята е непригодна за използване, а една от стаите е превърната в склад, в който освен стари вещи, все още стоят и дрехите на един изоставил семейството си мъж. С пристигането на Мария Силвестър и бригадата на Караджов всичко това се промени.

Майсторите изхвърлиха всичко носещо спомена за тежкото минало, свалиха старите тапети и рушащите се плочки, шпакловаха стените и ги боядисаха в топли цветове, които върнаха светлината в мрачния апартамент. Бригадата превърна кухнята в красиво и приветливо пространство, а бившия склад – в собствена стая за Дафинка. След като обзаведоха жилището с нови мебели, апартаментът придоби изцяло нов облик. Докато героите в работни костюми сътворяваха новия дом на Дафинка и Пепи, Мария заведе майката и нейния син на курс по йога сред природата, който върна душевния им мир. А благодарността и радостта в очите им доказаха, че колкото и да е трудно, човек може да се пребори с мрака, стига да получи приятелско рамо и протегната ръка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари