IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За любителите на животните: Кои места трябва да посетите?

16 август 2019 14 40

Стягайте куфарите, за да се насладите на едно сладко приключение

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Най-хубавата част от едно пътуване е откриването на различни места и чудати животни, които ги няма по родните географски ширини. По света има различни кътчета, които се славят със своите пухкави обитатели и възможността да предоставят на своите посетители невероятно изживяване.

Някои от туристите обичат да разглеждат архитектурата и историята на дадена държава, докато други искат да изследват флората и фауната. Е, има и места за вас. От островът с котки в Япония та чак до остров Сили, където можете да наблюдавате тюлени.

Ето някои от най-интересните места, пълни с животни, които може да посетите.

Котешки остров, Япония

Разбира се, това не е истинското му име. Казва се Аошима и се намира южно от крайбрежието на Япония. Прозвището му идва от това, че на него се намират колонии от котки, а броят им е повече от 100. В сравнение с жителите, животните ги превъзхождат 8 пъти.

Снимка: Getty

Котките са докарани на Аошима, за да прогонят мишките, които буквално са залели местността и рибарските лодки. В разгара на този процес обаче котките се размножавали и били гледани от дружелюбни жители. И сега те се радват на огромна грижа, тъй като редовно към острова се изпращат тонове консерви с храна от Япония.

Ленивци в Коста Рика

Те буквално успяват да пленят туристите още от първата среща. Бавни са, но пък са винаги усмихнати и изглеждат толкова сладки, че дори не се притесняваш от дългите им нокти.

Те обитават дъждовните гори на Централна и Южна Америка. Спят по 15 часа на ден и обикновено се крият добре сред дърветата, за да могат да се спасят от нападението на хищниците.

Снимка: iStock

За да повишите шансовете си да се срещнете с ленивци, хубаво е да си наемете местен екскурзовод, който знае точно къде се намират те. Също така не забравяйте да си вземете бинокъл, тъй като животното може да се намира доста нависоко по кората на дървото.

Ако имате късмет, може да видите как някой ленивец спи или пък си върви по пътеката в гората. Разбира се, той няма да бърза заникъде, така че ще имате достатъчно време за снимки.

Панди в Китай

Пандите са национален символ на Китай и глобален символ за опазване на околната среда, статутът на гигантската панда е понижен от „застрашен“ до „уязвим“ през 2016-а, въпреки че в природата са останали по-малко от 2000 представители.

Снимка: Pixabay

Извън град Ченду се намира резерват, в който живеят около 60 панди. Мястото под закрилата на Организацията за опазване и изследване на гигантските панди. Посетителите могат да гледат как персоналът на парка храни и претегля животните, които се раждат между юли и септември.

Куока в Австралия

Като част от семейството на кенкуруто и валабито, тези торбести приятелчета живеят на остров Ротнест, намиращ се край западното крайбрежие на Австралия. Може да стигнете до мястото с ферибот.

Снимка: iStock

Много хора се впечатляват от постоянната усмивка на куокаките, но всъщност това е еволюционна функция, която им позволява да не се задъхват и да остават с нормална температура.

Червени панди в Индия

Те са застрашени видове, живеещи в гори, намиращи се на голяма морска височина в Хималаите. В националния парк Сингалила в Дарджилинг, Индия, посетителите може да видят тези бозайници по дърветата, където прекарват по-голямата част от времето си.

Снимка: iStock

В лицето приличат на котка, което ги прави още по-привлекателни. Уверете се, че сте заредили добре апарата си или телефона, за да може да направите много снимки на тези очарователни животни.

Тюлени във Великобритания

С големите си черни очи и дългите мустаци, тюлените са описвани като едно от най-прекрасните същества в природата. На островите Сили имате възможност да се потопите в техния свят.

Снимка: Pixabay

Там се предлагат гмуркания с животните, а на място живеят колони от тюлени през цялата година. Има голям шанс да се натъкнете на някои от тях и дори да ги погалите.

Зайци в Япония

Започнахме със Страната на изгряващото слънце и завършваме с нея. Освен че може да се насладите на голям брой котки, любителите на зайците също има къде да отидат. Намиращ се на около 50 км западно от Хирошима, остров Окуношима има не толкова хубава история.

Снимка: Getty

През 1920-а там се е намирала строго секретна военна база, която е била до фабрика, където се произвеждали химически оръжия. За щастие, тези дни вече са в миналото и сега на острова живеят близо 1000 заека, които веднага хукват към вас, когато ви видят. Можете да ги храните и дори да ги погалите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари