IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глоба за мъж, тормозил пътници на самолет

16 август 2019 13 55

Той заплашвал екипажа и хвърлял вода към околните

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Мъж беше глобен с 1200 паунда за непристойно поведение, което включвало хвърляне на вода по другите пасажери. Всичко се случва във въздуха на борда на самолет от Доминиканската Република до Манчестър през януари тази година. 

Джон Максуел се качва нормално на борда като обикновен пътник, но след няколко часа започва да буйства. Въпреки усилията на екипажа, той е успял да залее няколко пътници с вода, заради което се наложило да бъде окован с белезници за остатъка от полета. Той сипел заплахи към всички на борда, което още повече наложило мярката за безопасност.

В съда, магистратите от Манчестър чули как Максуел крещи към екипажа на самолета заплашителни изречения. "Кои сте вие, за да ми казвате какво да правя?", казал той на един от членовете на самолета, след което заплашил да го удари. 

Един от прокурорите Лиса Декин споделя пред Manchester Evening News, че около 12:50 пътникът е започнал да хвърля и вода по другите пътници, сред които имало и деца.

Ситуацията е била толкова сериозна, че пилотът е обмислял аварийно кацане, но след като обсъдил ситуацията с колегите си, решили, че е най-добре нарушителят да бъде окован с белезници. 

Такъв комплект за спешни случаи има на всеки самолет след атентатите на 11 септември 2001-а. След като машината каца в Манчестър, властите веднага са арестували Максуел.

"Хората работят усърдно за тези почивки, а какво получават в замяна? Джон Максуел", казва съдия Шалон. Той се обърнал към обвияемия с думите "Ти сам си го направи".

 

Освен 1200 паудна глоба, Максуел трябва да плати на съда още 205 паунда за разноски по делото. От авиокомпанията, на чийто самолет се е случил инцидента, заявяват, че не толирират такова държание.

"Спокойствието и безопасността на пътниците е наш приоритет. Благодарни сме на екипа ни за професионализма, който са показали в ситуацията". 

 

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари