IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжете и страхът от хомосексуалността

26 февруари 2014 16 00

Защо повечето хетеросексуални мъже са яростни хомофоби?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Повечето хетеросексуални мъже трудно разбират хомосексуалните отношения между представителите на своя пол. Някои от тях мразят гей мъжете от дъното на душата си, други се отвращават от тях, а трети се опитват изобщо да не разсъждават по темата. Защо обаче хомофобията е толкова голям проблем за повечето мъже?

Дали той не се крие в тяхното съзнание?

Всъщност хомосексуалното поведение е опит на хората с обратна сексуална ориентация да се отдадат на своите нормални нужди за любов и интимност, макар и с човек от своя пол. Защо обаче повечето хетеросексуални мъже имат проблем с това?

В много случаи самото споменаване, че някой е гей, предизвиква негативни или подигравателни коментари. Хората масово смятат, че това е извращение, че не е естествено и е против Бог и природата. Има купища с нецензурни обиди на тема гей. В общи линии вицовете за блондинки бледнеят по циничност пред тези за „педерастите“.

Според психолозите обаче в грубото отношение на хетеросексуалните представители на силния пол към гей-мъжете се крие не толкова в голямата им омраза, а по-скоро в силния страх и ужас в душите им, че може би те самите са такива (дори има термин латентна хомосексуалност, който обяснява потенциалния сексуален интерес към своя пол, който обаче си остава само фантазия).

Дискриминацията срещу хомосексуалистите, враждебността и неодобрението към тяхната група, често се изразява най-силно от мъже, които дълбоко в себе си са склонни на бисексуално поведение.

Статистиките твърдят, че над 64 процента от мъжете са способни на бисексуално поведение, а над 30 процента действително са опитвали такова поне веднъж в живота си. Мнозинството от мъжете, които мразят гейовете, са част от тази статистика. В тяхната душа вече е посято семето на съмнението и те умират от страх да не би всъщност да са гей. Разбира се, те често не са и обикновено притесненията им са напълно излишни, но това съмнение ги прави яростни хомофоби.

Интересното е, че сексът между две жени не е оплюван от мъжете. Лесбийките са пощадени в това отношение, защото една от сексуалните фантазии на представителите на силния пол е как правят секс с две жени или как наблюдават такъв секс. Но това, което те трябва да знаят е, че истинските лесбийки никога не биха допуснали мъж в спалнята си, нито да участва в рандевуто, нито пък да ги гледа.

Факт е, че дори хетеросексуални мъже, които не са хомофоби, също се чувстват неудобно около гей мъжете. Някои от тях успяват да проявят разбиране, но по принцип им е трудно да дружат с такива индивиди.

В училище и в гимназията момчето, което показва гей тенденции, винаги остава някак извън мъжката компания и по-често дружи с момичета, сред които пък става хит. Подрастващите мъже, които се интересуват от коли, спорт и мацки, просто не могат да преглътнат нежното момче, което жестикулира с ръце, интересува се от изкуство и клюки и поклаща ханш и бедра, когато се движи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Аз ( преди 10 години )
Наистина,трябва да се замислим върху това почти истерично налагане на гейовете в живота ни.Ако се разсъждава нормално,те са около 4%от хората на планетата-болни,генетично увредени хора с лабилна психика и неестествено държание.Не знам,кой и защо се опитва да ни внуши колко гениални са видите ли те.Нищо подобно-те са нерешителни,страхливи и непредприемчиви.Такъв човек обикновено не е от голяма полза за обществото,но нека да ги приемем,но дотолкова доколкото не ни пречат,не навират своята ненормална сексуалност и общо взето не приказват много за това,а да си вършат работата докато човечеството не намери наистина лек за това сериозно психическо разтройство.Що за идиотщини са гей браковете,осиновяването на деца от гей двойки и още по-голямо престъпление,да карат децата в училище да ги приемат за нещо нормално.Да можем да ги приучим на толерантност,но толерантност към болни хора,каквито безспорно са гейовете,а не пример за подражание!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ало,автора ( преди 10 години )
Остави ни нас,защо не ги харесваме,и защо не припадаме от кеф като ги видим!Задай си въпроса,защо ти ги харесваш!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
А така -който мразел гейовете се страхувал тайно да не е като тях.От там излиза ,че който ги обича не се страхува да е като тях -желязна логика,няма що.Не бива да се сравнява мъжката и женската хомосексуалност.При жените твърде близките отношения дори и твърде интимни с приятелки си е част от сексуалното им развитие при мъжете обаче твърде близкия контакт дори принудителен при пътуване ,тесни помещения и тн. е неприятен ,отблъскващ за един хетеросексуален мъж.Неестественото за един истински мъж поведения на гея е отблъскащо особено пък ако той импонира с това .Защо са им на хомосексуалните парадите и публичното демонстриране на сексуалните им особености-просто с много шум и публичност те се опитват да се правят на интересни ,забавни но и на нормални по своему.Хетеросексуалните не се нуждаят от това .те просто искат да не им се натрапват перверзии и да не ги обиждат когато те не им се харесват.Не искат децата им да бъдат развръщавани дори вече и посредством плащаните от самите тях държавни учебни програми.Насаждането на хомосексуализма обаче е политика налагана с помощта на огромни финансови средства.Тя е оръжието за унищожаване на семейството,църквата и държавата.Огромен план с милиарден бюджет за създаване на ново ,развратено сексуално и не размножаващо се население в плен на перверзии ,наркотици ,перманентна лудост ,неспособно на нормално мислене ,поведение ,несъпротивляващо се на тотален контрол и експлоатация.Удобен материал за власта на световното правителство.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар