IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Витаминът, който ви прави Бог в леглото

29 август 2014 09 15

Без него няма ерекцията е почти невъзможна

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако искате да се справяте добре под завивките, стойте по-дълго на слънце. Изследване показва, че витамин D е изключително важен, за да не се сдобиете с еректилна дисфункция.

Учени тествали 143 мъже с това заболяване и установили, че повече от половината от тях имат дефицит именно на този витамин. Нивата на важната състава в тялото им била с поне 24 % по-ниска от тази на господата, които нямат проблем с ерекцията.

Недостатъчните нива на витамин D може да стимулират производството на свободни радикали, наречени супероксидни йони, според автора на изследването Александра Бараси.

Тези свободни радикали разрушават вашия азотен оскид - молекула, която помага на кръвоносните съдове да функционират правилно. Резултатът: Члвенът ви трудно ще става твърд „Азотният оскид помага на кръвните клетки да се успокоят и така притокът на кръв се увели

чава, което е и причината да получавате ерекция при нормални обстоятелства”, обяснява урологът-консултант на Men’s Health Лари Липшулц.

Ако имате проблем с ерекцията, бързо си проверете нивата на витамин D.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Blue ( преди 9 години )
Де да ставаше само с един витамин...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
хахах, ако се седи на плажа по цял ден може ли да се набави този витамин?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар