IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 навика, които „осакатяват“ пениса ви

1 януари 2018 13 00

Спрете сега, ако искате да имате наследници

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Кой мъж не иска да е секс бог и да има работещ и пъргав пенис? Може би си мислите, че се грижите за своя инструмент по най-добрия начин, но личната хигиена и сексуално освобождаване далеч не са всичко, от което той се нуждае. Вероятно ще се наложи да промените някои от навиците си, които без да осъзнавате пречат на либидото, убиват качеството на спермата ви и дори може да ви отнемат ерекцията!

Водите заседнал начин на живот

Много сексолози и здравни експерти твърдят, че редовните упражнения и движение подобряват сексуалното изпълнение. Тези, които са по-пасивни често страдат от понижено либидо и проблем с ерекцията.

Пушите

Проучване, публикувано в British Journal of Urology, разкрива, че 20% от участниците в 8-седмична програма за отказване на цигарите признават, че са изправени пред еректилна дисфункция. А 75% от тези, които вече са изчистили никотина от кръвта си, са имали по-твърда ерекция и по-голяма възбуда.

Имате лоша дентална хигиена

Връзката между двете неща изглежда странна, но изследванията показват, че ако мъжете имат еректилна дисфункция, шансовете им да имат заболяване на венците са много високи. Кървящите венци се срещат седем пъти по-често при мъжете с еректилна дисфункция, тъй като бактериите в устата могат да преминат през тялото ви и да повлияят на кръвоносните съдове в пениса.

Спите малко

При недостатъчно сън нивата на тестостерон падат. Усещате постоянна умора и мускулният тонус изчезва. Всичко това се отразява и на пениса ви.

Не правите достатъчно секс

Изследване, публикувано в сп. American Journal of Medicine твърди, че шансът за еректилна дисфункция се покачва двойно, ако не правите секс поне веднъж седмично. Най-добрият вариант е да го правите 3 пъти в рамките на 7 дни.

Не обичате диня

Дините са един от най-добрите източници на цитрулин-аргинин – съставка, която помага за подобряване на сексуалната функция на тялото ви. Той повишава нивата на азотен оксид в тялото и дори може да лекува еректилната дисфункция.

Ядете прекалено много мазнини

Това влияе на качеството на спермата и представянето ви в леглото. Повече мазнини = по-ниска плодовитост.

Телеман сте

Изследване показва, че мъжете които лежат на дивана пред телевизора по 20 часа седмично имат по-малко количество семенна течност от другите. При тях тя намалява с 44 %.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари