IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжката брада отблъсква жените

6 март 2012 13 15

Брадата всява респект, но не буди сексуално желание у дамите

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Напук на твърдението, че силният пол е по-мъжествен с окосмяване по лицето си, се оказва, че брадата отблъсква дамите, пише в. „Daily Mail". Наличието на брада е признак за високо количество на тестостерон, което прави мъжа по-представителен в женските очи и по-желан за интимен партньор, се считаше досега. Според проучване обаче жените в днешно време си падали по гладко-обръснати мъже. Вярно е, обаче, че брадата вдъхва известен респект и дава тежест на представителите на силния пол.

Все още няма ясна причина, която да два отговор на това защо мъжете пускат окосмяване по лицето си. Предположенията варират от предпазването на нежната кожа на лицето от
слънчевите лъчи до "буфер" и омеотител, когато разменят крошета по време на бой. Според някои учени брадат е белег и на здрава имунна система.

Екип от специалисти накарал 19 мъже да си пуснат бради на 6 седмици, след което те били фотографирани. После обръснали същите мъже и отново ги снимали. Кадрите били показни на над 200 жени, които трябвало да оценят кои мъжете на тях са по-привлекателни. Дамите веднага се спрели на обръснатите участници, защото според тях брадите ги състарявали мъжа и го правели някак зловещ.

От друга страна според тях брадатите господа били с по-висок социален статус и им вдъхвали по-голям респект. Изводът е, че окосмяването по лицето в белег на мъжественост и на социален статус, но това не прави собственика му по-желан.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Movad ( преди 12 години )
Да, изключително авторитетно проучване. Да ги накарат да си пуснат направо едногодишна брада, не САМО ШЕСТ СЕДМИЦИ.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
eli ( преди 12 години )
Az xaresvam m1je s brada(leko nabola) adski e sexy. Gladkite mom4enca ne predizvikvat nikak moeto vnimanie.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
bradat ( преди 12 години )
Има равноправие. Женската брада (даже и мустаците) също отблъсква мъжете.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар