IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наръчник на пазаруващия мъж

21 юни 2012 10 20

Бъдете подготвени, когато се наложи да си причините разходка по магазините

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Повечето мъже намират пазаруването за истинско мъчение, но има начин това да бъде облекчено. Тези 10 съвета ще ви разтоварят от мъката и страданието на шопинга.

1. Бъдете наясно с това какво търсите. Преди да тръгнете по магазините изкристализирайте целите си: знайте от какви точно дрехи имате нужда (официални, ежедневни, работни?). Един от най-добрите съвети е да не тръгвате на борба с целия мол – повечето мъже не издържат на предизвикателството. Затова се подгответе да пазарувате само онова, от което имате нужда!

2. Не харчете всичките с пари на едно място. Мъжете обичат да влязат в един магазин, да намерят няколко неща, които им харесват и най вече да си купят една и съща дреха в различни цветове. Направете си план да влезете и да си пазарувате в два или три магазина, защото може би ще откриете страхотни ризи в единия и още по-страхотни панталони в другия.

3. Не, не всички дрехи стоят по един и същ начин. Това, че сте си харесал хубави дънки, които ви стоят страхотно, не означава, че, ако си вземете още няколко чифта на същата марка, в подобен стил и размер, те всички ще ви седят по същия начин. Всичко трябва да се пробва!

Да, забавя малко процеса на пазаруване, но пък си спестявате последвалата разходка до магазина за връщането и замяната на дрехите, които ще откриете, че не ви пасват чак у дома. Другият възможен изход е, тъй като рядко някой мъж ще си запази касовата бележка от подобна покупка, да оставите несполучливите дрехи, купени на сляпо, просто да си висят необлечени в гардероба.

4. Облечете се подходящо за шопинг. Когато тръгвате по магазините, си облечете нещо, което се сваля и облича бързо. Това ще ви спести времето в пробните и съответно времето, прекарано на пазар.

5. Обуйте или си носете подходящи обувки. Когато сте тръгнали да си избирате панталони, например, правилната дължина става ясна, когато ги облечете с обувките, с които планирате да ги носите. Тази препоръка е важна: не си купувайте официален панталон на базата на начина, по който той стои с вашите гуменки или маратонки. Най-добре е да вземете официалните си обувки с вас и да мерите всичко с тях – така няма как да сбъркате.

6. Не забравяйте аксесоарите. Когато си купувате нещо нови си помислете дали имате с какво да го съчетаете. Тази риза не иска ли нов колан? Нови обувки? Вратовръзка? Чорапи? Игла за вратовръзка?

7. Ако не сте сигурен – пробвайте. Едно нещо е сигурно: за един мъж е изключително трудно да се ориентира за вида на една дреха само от начина, по който тя виси на закачалка. Веднъж облечена, тя изглежда съвсем различно. Затова, ако не сте сигурен дали нещо ви харесва – пробвайте го.

8. Помолете за помощ. Тези хора, които се разхождат из магазина и ви питат дали с нещо могат да ви асистират, наистина могат да ви помогнат при пазаруването. Работещите в магазините за дрехи са наясно с инвентара им и ако търсите нещо по-специфично, те веднага ще ви ориентират. Дори и да нямата специални желания, те пак могат да са ви полезни с предложения и съвети.

9. Определете си бюджет. Пазаруването е рисковано – понякога нещата излизат извън контрол и лесно можете да похарчите повече, отколкото можете да си позволите. Освен това, ако знаете, че разполагате с 200 лв за пазар и нито стотинка повече, ще се оглеждате в дрехи, които са в определен ценови диапазон, ако искате да си купите няколко неща и да изпълните плана.

10. Вземете приятел със себе си. Не е срамно, ако тръгнете на пазар с жена си, гаджето или просто приятелка. Ако пък знаете за свой другар, който също трябва да мине през мъчението на шопинга, идете заедно и приложете тактиката „разделяй и владей". Важното е, че едно допълнително око или ухо, никога не са излишни.

А вие как понасяте ходенето по магазините?

КоментариКоментари

Jen ( преди 11 години )
Изключително *** съсвети от жена към други жени! Един мъж никога не би изчел такава статия!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар