IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да станете добър разказвач на вицове

15 януари 2013 15 00

Бъдете душата на компанията и забавлявайте другите с вицове

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Британски учени записали 20 човека, докато разказвали шеги. След това същите участници трябвало да пресъздадат четири различни свои изражения на лицето, заснети във видеозаписа. Докато се упражнявали, някои от хората гледали изображения от записа, а други не използвали никаква визуална връзка. Накрая се оказало, че хората, които имали визуална връзка, се справили по-добре от останалите, които репетирали „на сухо“.

Когато човек се гледа в огледалото, той може по-лесно да открие грешките, които допуска. Също така той осъзнава как изглеждат чувствата, пресъздадени чрез физически образи. Не забравяйте обаче, че ако искате да се харесате, трябва да работите над хумора си, а не върху имитацията.

Ето и трите насоки, които мъжкото списание Men's Health ви дава, за да усъвършенствате чувството си за хумор и да впечатлите приятели с вицове:

1. Казвайте най-малко по една шега на ден

Повечето хора се страхуват да разказват шеги, за да не се провалят. Коренът на хумора всъщност е „добронамерена обида“, тоест ситуация, която едновременно изглежда лоша, но и безвредна. Да не забравяме също така, че не е лесно човек да вмъква тънки нотки шега. Шансовете да омилостивите своите приятели е, като им разказвате всеки ден по един виц. Те ще оценят вашето усилие и ще бъда по-снизходителни, ако се провалите.

В случай, че разказвате виц пред непознат, не забравяйте усмивката, с която да покажете, че няма място за обиди, защото това е просто виц. Ако вашата шега накара някого да се почувства некомфортно, кажете: „Просто се шегувам“.

2. Започнете с оплакване и завършете с аналогия

Повечето хора не обичат да слушат нечии оплаквания, но не и ако те са поднесени по смешен начин. Когато нещо негативно се трансформира с помощта шега, всъщност то става малко по-поносимо. Кажете нещо от сорта на: „Интернет връзката ми е толкова бавна, колкото едно четиригодишно дете се приготвя за сън“. Смешно е, защото никой не очаква да намесите малко дете. В случая няма проблем, защото шегата се говори между възрастни и няма как да нарани чувствата на някое дете.

3. Запазете себе си за финал

Повечето добри комици винаги използват самоирония и хумор. По този начин те се доближават повече до хората, когато изглеждат по-обикновени и симпатични. А човек се забавлява най-много на някой, на когото вярва и когото харесва. Може да започнете, като направите някой коментар за себе си – за „страхотната“ си прическа, интересното яке или нещо друго. Бъдете добронамерени и се усмихвайте.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари