IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да носите костюм със спортни обувки

22 април 2013 14 00

Няма невъзможни комбинации в модата, стига съчетанието да е правилно

Актьорът Джошуа Джаксън носи костюм с кецове дори на официални събития; Снимка: Reuters

Актьорът Джошуа Джаксън носи костюм с кецове дори на официални събития; Снимка: Reuters

Комбинацията от костюм и кецове може да ви изглежда доста странна или напълно невъзможна, но в последно време все повече мъже залагат на нея. Хубавото при съчетанието костюм-маратонки е, че то е подходящо за през целия ден, както и че се вписва отлично в дрескода за различни мероприятия. Няма значение дали ще ходите на среща, бизнес вечеря, бар, ресторант, спортно събитие или концерт.

Големият въпрос обаче, е как точно се носят костюм и спортни обувки? Това, към което трябва да се стараете, е да изглеждате напълно нормално и в крак с актуалните модни тенденции. На първо място трябва да подберете подходящ стил костюм, който да не е прекалено елегантен и задължаващ. От друга страна има много видове кецове, които не крещят: „спорт“ и които лесно могат да се съчетаят с по-стилна дреха.

Обличайте се и изглеждайте по-ежедневно

Съчетанието на елегантен черен костюм с маратонки е много по-трудно, отколкото съчетанието на по-непринуден костюм с чифт стилни кецове. Чудесен пример е тъмносиният костюм, съчетан със светло сиви кецове. Подберете правилните аксесоари за перфектно завършен вид. В случая това са вратовръзка в няколко различни цветове, близки до основните и бяла кърпичка, подаваща се от джоба. Резултатът е стилна и хармонична визия.

Снимка: pinterest.com

Съчетайте цветовете

Важно е да обърнете внимание на цвета на кецовете. Опитайте се той да се доближава до цвета на костюма или на ризата. Черните костюми изглеждат страхотно както с неутрални цветове, така и с по-ярки. Също така много добър избор е вечната класика черно и бяло. Цветът на ризата може да съчетаете с цвета на връзките на маратонките и пак ще получите балансиран, младежки вид.

Снимка: styletao.com

Ето още няколко полезни съвета:

1. Облечете тениска вместо официална риза.

2. Съчетайте панталони от костюм с тениска. Отгоре сложете жилетка, спортно или кожено яке, чийто цвят да се доближава до този на кецовете.

3. Комбинирайте сако от костюм с дънки, но не забравяйте да хармонизирате цветовете.

4. Ако искате по-небрежен стил, избягвайте да носите вратовръзка или папийонка.

Снимка: oystermag.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари