IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грешките, които пречат на добрия ви външен вид

18 януари 2014 13 45

Освен за подходящото облекло, трябва да се погрижите добре и за кожата и косата си

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Напоследък сме свидетели на тенденцията, че много мъже стават също толкова суетни, колкото и жените, а някои дори повече! В това няма нищо лошо, защото всеки човек трябва да се грижи за себе си и да се старае да изглежда максимално добре. Мъжете трябва да полагат всекидневни усилия както за своето облекло, така и за кожата, косата си и т. н.

Имайте предвид обаче, че дори при простото действие като измиване на косата или лицето, човек може да допусне грешки. Ето защо трябва да се научите да правите всичко правилно, за да поддържате добрия си външен вид.

Ето и кои са нещата, които не бива да правите:

1. Бръснете се със студена вода.

Може би смятате, че студената вода е освежаваща, но когато става въпрос за бръснене, това е лоша идея. Студената вода не отваря порите и оставя незадоволителен резултат след бръсненето, включително врастнали косъмчета. Топлата вода обаче отваря порите и омекотява окосмяването по лицето, което осигурява по-гладко и комфортно бръснене. Най-добрият вариант е да се бръснете след горещ душ.

2. Твърде много парфюм.

Понякога мъжете прекаляват с парфюма, както жените прекаляват с грима, например. Хубаво е един мъж да мирише хубаво, но не и когато може да задуши с тази миризма. Нито един човек не би се радвал да усеща непрекъснато и много силно дори и най-страхотния парфюм. За да не прекалявате с ароматите, пръскайте се зад ушите и в основата на гърлото.

3. Пропускате крема.

Овлажняващият крем е също толкова важен за кожата, както кремът за бръснене. Сухата и напукана кожа никак не е приятна гледка. Ето защо ежедневно трябва да прилагате овлажняващ крем върху лицето си. Най-добре използвайте продукт със защитен фактор срещу слънцето, като по този начин може да спестите пари.

4. Не измивате косата си добре.

Шампоаните са направени, за да разтворят мръсотията, но когато не измиете косата си добре, това може да има обратен ефект. Лошото измиване оставя остатъци от пяна, които придават лош, мръсен и неподдържан вид на косата ви. Не забравяйте, че измиването трябва да бъде обилно, с много вода и от всички страни.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )