IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ди Каприо се къпе с витамин С за млада кожа

16 юни 2014 11 50

За какво помага витаминът и как трябва да се приема

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Суетата доскоро беше женски „порок“, но вече и мъжете са сериозно заинтересовани от външния си вид. И нищо чудно, че доста звездни господа си правят скъпи процедури или вкарват иновативни уреди в домовете си.

Неотдавна по MTV излъчиха кадри от дома на Леонардо ди Каприо и това което изненада всички е неговият специален Витамин С душ. Това означава, че докато се къпе, актьорът се полива обилно и със съответния витамин. Може ли обаче той да влезе в организма през кожата? Може ли тялото да се предозира с него и за какво всъщност е важен той, обясняват експертите.

„Витамин С е изключително полезен за кожата. Той може да бъде абсорбиран чрез кожата, ако се вкара по правилния начин. Витаминът изглажда бръчките, прави кожата по-мека, подпомага производството на колаген, изсветлява пигментацията и предпазва кожата от вредните UV-лъчи“, казва дерматологът от Ню Йорк д-р Патрисия Фарис.

„Най-важното му предимство обаче е, че той е силен антиоксидант и забавя действието на вредните свободни радикали в организма. Предпазва и кожата от изсушаване и бръчки“, обяснява Майк Гилман, създател на мъжката линия козметични продукти Grooming Lounge.

Умна идея ли е обаче да си монтирате Витамин С душ у дома?

„Докато на теория това звучи много добре, в действителност ползата от него ще е минимална. Витамин С трябва да бъде дозиран и опакован много внимателно, за да не се окисли (тогава става неефективен). Ако попада на кожата под формата на душ, голяма част от него няма да бъде ефективна, тъй като е изложена на въздух“, разказва Фарис. Ако искате да захраните кожата си с повече Витамин С, използвайте качествени кремове и яжте повече продукти, които съдържат това важно и полезно за организма вещество.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Браво на Лео, но все си мисля, че и генът играе огромна роля!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар