IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови модни правила за мъжете

2 юли 2014 12 10

Седмицата на мъжката мода в Милано заложи нови тенденции в стила на мъжете

Снимка: coolechicstyletodressitalian.blogspot.com

Снимка: coolechicstyletodressitalian.blogspot.com

Няма да е прекалено смело да кажем, че улицата диктува тенденциите в модата доста по-успешно, в сравнение с подиума. Интерпретациите, които виждаме, демонстрирани от хората в модния бранш, и не само, доказват, че сляпото копиране на модните комбинации от подиума вече не е приоритет. Индивидуалният усет е по-важен, а той се развива. Ако желаете да сте винаги актуални, достатъчно е да следите гостите на Седмиците на модата.

Току-що приключи Седмицата на мъжката мода в Милано, която представи тенденциите за пролет-лято 2015. Няма по-цветна сцена на мъжкия стил от това събитие. Именно то поставя основите на всяка нова тенденция или установява господството на вече съществуваща такава. Разбира се, мъжката мода в последните години доста смело промени измеренията си и дава възможност на мъжете да се отличат с помощта на стила си. Все по-приключенски са комбинациите за мъже – с много аксесоари, силни цветове, напластявания и екстравагантни детайли, които навлизат и в рутинните стилни моменти за деня.

Но много малко са мъжете, които се осмеляват да се откроят от тълпата благодарение на стила си. Именно на тях дължим удоволствието, което ни носи да наблюдаваме добре облечените мъже около нас. Подбрахме някои правила за стил, които забелязахме по улиците на Флоренция и Милано.

1. Корекции при шивач.
Никой не очаква, че костюмът ще втали или ще промени формите на тялото ви. Трябва да промените нагласата си и да посещавате шивач винаги, когато се налага да коригирате размера или линията на някоя дреха.

2. Един цвят от глава до пети.
Това се приема за изключителна елегантност на мъжката визия. Помислете за цвят, който ви е любим и ви отива и изберете костюм с жилетка в този цвят.

Снимка: pizzaemandolinoistheway.blogspot.com

3. Принтове по правила.
Смесването на различни принтове в една визия е вече запазена марка на жените, но и мъжете не отказват да впечатляват с такъв подход. Той обаче изисква специални познания. Използвайте неутрални цветове за основни и деликатно включете принтовете в аксесоарите или отделни детайли.


Снимка: pizzaemandolinoistheway.blogspot.com

4. Без усилие.
Така трябва да изглеждате – сякаш сутрин сте се събудили с мисълта за това как трябва да изглеждате, а не като човек, който е премерил половината си гардероб пред огледалото, преди да излезе. Оставете нещо смачкано или нещо недооформено, или едно незакопчано копче. Но не прекалявайте.


Снимка: corriere.it

5. Чувство за хумор.
Има нещо неустоимо чаровно в чудатите цветове, принтове и модни комбинации, носени от мъже. Едно намигване с розова папийонка или риза на точки е инвестиция в нещо, което показва чувството ви за хумор и това, че не се приемате толкова сериозно.

Снимка: corriere.it

6. Костюмът не е задължително да е костюм.
Костюмът е отлична инвестиция за всякакви случаи. Сакото в комбинация с дънки и тишърт, или костюм с навити крачоли на панталона – има много бунтарски и нестандартни визии с костюм, които могат да направят излъчването на един мъж неустоимо.

Снимка: fashion-with-style.com

7. Силата на малките неща.
Понякога, когато шепнете, ви чуват по-добре, отколкото ако викате. Така е и с детайлите във визията. Розов чорап, кърпичка в джоба на сакото или цвете на ревера внасят свеж нюанс.

Снимка: coolechicstyletodressitalian.blogspot.com

8. Тишърт и дънки – вечната униформа.
Този непретенциозен стил не се нуждае от специален повод и е унифициран критерий за небрежна елегантност.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари