IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога мъжете са най-активни сексуално

28 юли 2014 09 31

И какво да правят след това

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако минавате 30-те, ще трябва да ви съобщим една неприятна новина. Мъжете са най-активни сексуално в периода 25-29 години, пише в изследване, публикувано в Journal of Sexual Medicine. Към 50-те пък положението е още по-страшно!

Средно един мъж прави по 1.22 пъти секс седмично (през 20-те си говорим за поне 3 пъти повече активност в тази насока). И все пак урологът Джей. Джоунс от клиника в Кливланд издава, че господата могат да имат много задоволителни и чести сексуални изживявания, ако запазят психиката и тялото си здрави.

Ето и три лесни стъпки, които ще ви позволят да се наслаждавате на интимните ласки, колкото искате, дори и след пенсия:

Поддържайте ерекцията

Най-важният аспект за добър здравословен живот е членът ви да функционира. За да запазите своята ерекция, трябва да се погрижите за тялото си – хранете се с качествени неща, спортувайте и се откажете от пушенето, съветва Джоунс.

Проучване от 2011 г. в European Journal of Endocrinology твърди, че колкото по-голяма талия има един човек, толкова по-голям е шансът да страда от еректилна дисфункция.

Не губете увереност

Не откачайте, ако сутринта пенисът ви не е корав като краставица. Вероятно нивата на тестостерон са се понижили. Мъжкият хормон започва да намалява след 30-те, а след 40 губите с по около 2 % от количеството му с всяка следваща година.

И за това обаче си има лек. Заложете на силовите тренировки. Те увеличават мускулите, а това кара тялото да произвежда повече тестостерон.

В случай че имате проблеми в леглото и се съмнявате, че имат общо с хормоните, посетете лекаря си и си направете изследвания. Ако нивото на тестостерона ви е под 240, значи спешно трябва да го покачите.

Фокусирайте се върху удоволствието

Страхотният секс не се базира на достигане до финалната права. Става въпрос за това да се чувствате добре и да се забавлявате, докато си играете под чаршафите. Можете да имате страхотен секс и в златните си години, ако го направите по-интимен, интерактивен и различен.

Бъдете отворени за нови преживявания извън ежедневния сексуален акт, като еротичен душ, свещи, масаж, проучване други части на тялото, или екскурзия до сексшопа например.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Miss S ( преди 9 години )
Най-вече- взаимно привличане,не само на физическо ниво.Това е основата,която преодолява всички проблеми.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Спорт срещу ежедневния стрес и за добра форма, умерено хранене и никакви цигари, малко алкохол, както и добра генетична предразположеност, ако някой мъж иска и може да спазва такъв режим, никога няма да има проблем и в по-напреднала възраст
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар