Обикновено ви предлагаме по-нетрадиционни рецепти, за специални случаи и за повече вдъхновение.

Рецептите за мусака, пълнени чушки и свинско със зеле ще ви ги даде баба ви.

Все пак не си мислете, че ние се изхранваме само с авокадо, овесени сладки и коктейл от раци.

Харесваме си и обикновените, но вкусни неща, особено в неделя, когато човек има цялото време на света и може да готви разточително.

Именно една такава неделна рецепта ей сега ще прочетете, за яхния с картофи и гъби. Много е лесно, дори за начинаещи.

Необходими продукти

1 килограм картофи

3 зелени чушки

пакет гъби

2 глави лук

зелени подправки по избор

олио

Начин на приготвяне

Всичко се измива и нарязва според собственото ви въображение. Само лукът е хубаво да е наситно, за да не се усеща.

В подходяща тава слагате олио, колкото да се покрие дъното, изсипвате всичките продукти вътре, разбърквате и доливате вода.

Картофите и другите неща не трябва да „плуват“ вътре, все пак е яхния, а не чорба. Най-горния пласт зеленчуци трябва да останат над водата.

Добавяте и подправките, не забравяте да сложите и малко сол, слагате във фурната и се отдавате на други неделни разнообразия в следващите 45-60 минути.

Не забравяте да разбърквате от време на време. Готви се докато картофите омекнат и на вкус не са като размекнат тебешир, а като чудесни сварени картофчета.