IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дамски каприз

22 март 2010 14 47

Един класически сладкиш

Поднася се на парчета. Снимка: VM

Поднася се на парчета. Снимка: VM

Рецептата ни изпрати Надя Агова.

Необходими продукти:

5 яйца

1 1/2 ч.ч. захар

1 пакетче краве масло

1 ч.ч. кисело мляко

2 ч.ч. брашно

1 бакпулвер около

1 бурканче конфитюр

1 ванилия

Начин на приготвяне:

Разделяте жълтъците от белтъците.

Жълтъците разбийте със захарта до побеляване, след това прибавете олиото, киселото мляко и брашното с бакпулвера.

Получената смес изсипете в намазнена тава и печете на средна температура. Белтъците разбийте със захарта и ванилията на сняг.

Когато блатът се изпече го извадете и го намажете с конфитюр и след това с разбитите на сняг белтъци. Върнете го отново във фурната, докато порозовее белтъчената смес.

Разрежете на парчета и сервирайте като пастички.
 

КоментариКоментари

Sunnny ( преди 14 години )
Не може да не ти е станало. Всички съдове сухи ли ти бяха? Енергично трябва и дълго време. Ще ме караш да разбивам и аз, че да ти покажа. Може пък съвременните яйца да не се разбиват с вилица. Едно време ставаха хахахаах. Хайде, да разкажеш после
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Stardust ( преди 14 години )
Докладвам за снега - нищо не стана :D Това не е за мен явно. Обаче докато опитвах - толкова много белтъци със захар забърках - че накрая добавих жълтъците, брашно на око и други работи и един кекс направих. Нека ми :D :D Довечера ще опитам пак - този път с бъркалката за нес-кафе. Най-много още един кекс да направя :D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
in_finity ( преди 14 години )
Можеш да разбиеш половин чаша захар с белтъците. Със захарта белтъците се разбиват по-бързо и дава по-голяма плътност на разбития "сняг" :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
TanBan ( преди 14 години )
Аз не разбрах колко от захарта с белтъците и колко с жълтъците. Не става ясно да я делим ли, на око ли или два пъти по толкова. Дали някой има яснота по въпроса?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
wildprincess ( преди 14 години )
Мога да ти кажа една тайна ,за по-бързо получаване на белтъци на сняг:Слага се лимонов сок и той помага за сгъстяването на белтъците.Мисля ,че дозата беше една кафена лъжичка сок на едно яйце.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Stardust ( преди 14 години )
В рецептата пише джъст 'захар'... за този сняг не трябва ли да е 'пудра захар'? Ако реша половин час да го играя миксер - обикновена захар на кристали или пудра трябва да сложа? Или няма значение? Едни целувки ще направя накрая в микровълновата...@ Jeuelle - то сега е модерно да ходим пухкави като Мерлин Монро, че и повече :D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Jeuelle ( преди 14 години )
Тялото, моля ви , моля ви - идва лято :( - с тези невероятни изкушения, които предлагате , как ще се побера в банския си ??? :(( :))))))))))))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sunnny ( преди 14 години )
Именно, именно :)) Подсетихте ме за "шато" - разбити отделно жълтъци и белтъци със захар и после смесени. Ех, като бях на 8, не мислех за холестерола си хахахахаах
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
in_finity ( преди 14 години )
Съни, то няма начин да не става.., сигурно едно време бабите ни само с миксер са разбивали ;) :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sunnny ( преди 14 години )
Става, става. Отделяш си белтъците в СУХА чиния, прибавяш захар, колкото е според рецептата, и почваш с вилицата да разбиваш енергично, все едно ще правиш омлет. В някакакъв момент започва да побелява и да се сгъстява. Едно време само на ръка си правех, обичах да го яам ей така, разбит :) Готово е когато не тече от вилицата. Тогава можеш да обърнеш чинията и то си седи :))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар