IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Браунис със сушени вишни

29 март 2010 13 07

Вариант на популярния шоколадов сладкиш

Шоколадово изкушение. Снимка: Dreamstime

Шоколадово изкушение. Снимка: Dreamstime

Рецептата ни изпрати Атанас Коларов

Необходими продукти:

2 яйца

1 1/2ч.ч. захар

1/2 ч.ч. извара

100 гр. натурален шоколад

1п. краве масло(125гр.)

1/2ч.ч. прясно мляко

1 к.ч. какао

1 ч.ч. брашно

1 пакетче бакпулвер

1 ч.л. ванилия

50 гр. сушени вишни(нарязани на половинки)

50 гр. сушени вишни (цели)

За ганаша:

100 гр. натурален шоколад

100 мл. течна сметана

1бучка краве масло (колкото орех)

Начин на приготвяне:

На водна баня разтопете шоколада и кравето масло. Добавете прясното мляко и какаото и разбъркйте добре.

В купа разбийте с миксер изварата до гладка смес. Добавете към нея двете яйца и захарта. Разбийте добре.

Към тази смес, при непрекъснато бъркане, добавете шоколадовата смес на части. След това добавете и ванилията, брашното и бакпулвера.

Накрая прибавете и сушените вишни, разбъркайте добре и изсипете в тавичка, дъното на която е покрита с хартия за печене.

Печете в загрята фурна.

Браунисът е готов тогава, когато по дървената пръчица, с която го прободете останат трохички.

За ганаша:

Загрейте сметаната, но внимавайте да не заври. Прибавете начупения шоколад и кравето масло и бъркайте, докато сместта стане еднородна и леко се сгъсти.

Залейте студения браунис с охладения ганаш и поръсете със сушените вишни.

Нарежете на малки пастички

Забележка: Ако харесвате по-шоколадов браунис, може да направите двойна доза от ганаша. Тогава, докато е леко топъл, го залейте с половината ганаш.

Когато изстине (но преди да се втвърди) изсипете останалия ганаш и загладете. Отгоре поръсете със сушени вишни.

Може и първо да нарежете на пастички и тогава да залеете с ганаша.

КоментариКоментари

rafael4e ( преди 13 години )
аааах браунииии............. ммммм.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
olivka ( преди 13 години )
Ще направя тази рецепта, когато узреят вишните. :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
jbaby ( преди 14 години )
Малеееееее, ще пробвам рецептата за Великден. Звучи божествено. Тъкмо една сметана "Президент" в хладилника чака да бъде използвана.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
wildprincess ( преди 14 години )
ev4etolongoria ( преди 14 години )
ооо браунис :))))) и то с вишни :)))) дообре 4е има старбъкс и дънкин
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар