IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шоколадови браунис с орехи

10 август 2011 06 31

Нищо, че все сме диетични, нека не изхвърляме шоколадовите изкушения съвсем от менюто си

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Продукти за 12 броя:

за тестото:
200 г масло
100 г кафява захар
3 яйца
150 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
2 с. л. какао
1 щипка сол
семенцата от ½ ванилия
75 г орехи

за гарниране:
300 г крем-сирене
4 с.л. пудра захар
цветни шоколадови бонбони или настърган шоколад

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява на 200 С. тава с големина 20х30 см се намазва с мазнина. Мекото масло се разбива със захарта на крем, след това се добавят яйцата.

Смесва се брашното с бакпулвера, какаото, солта и ванилията и се прибавят към маслената смес. Накълцват се на едро ореховите ядки и се добавят към тестото.

Тестото се изсипва във формата и се изглажда. Пече се 25 мин. на средното ниво на фурната.

След изпичането се изважда от фурната и престоява във формата 20 мин., за да поизстине, след това се слага да изстине напълно върху кухненската скара. Реже се на 12 парчета.

Крем-сиренето се разбърква с пудра захар и парчетата се намазват. Украсяват се по желание с бонбони или настърган шоколад.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари