IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бисквитки с банан и овесени ядки

7 ноември 2011 08 10

Лесна вкусотийка за домашни забавления през зимата

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Зимата е времето, в което често се изкушаваме от всевъзможни лакомства и вкусотийки. Естествено, за да повдигнем настроението си! Това обаче, не се отразява никак добре на идеалната ни фигура.

Затова точно преди отпускарския сезон всички се подлагаме на строги диети, за да изглеждаме зашеметяващо по Коледа. Е, момичета, предлагаме ви една вкусна и нискокалорична рецепта за домашни бисквити.

От нея не само ще си оближете пръстчетата, но и няма да се налага да мислите за излишните килограми.

Необходими продукти:

240 гр. брашно

60 гр. овесени ядки

1/2 ч. л. сол

1 ч. л. сода

100 гр. краве масло

60 гр. маргарин

250 гр. кафява захар

1 банан

1 с. л. ванилова есенция

Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 180 градуса. Докато чакате, да достигне желаната температура, се заемете с приготвянето на сместа. Смесете брашното, овесените ядки, солта и содата и разбъркайте. В отделна купа разбийте с помощта на миксер маргарина, маслото, захарта, банана и ванилията. За най-добри резултати, може да използвате купа за миксиране Делимано. Благодарение на стабилното й дъно, няма опасност да разсипете сместа на пода, докато разбърквате.

След като сте получили еднородна смес, добавете брашното и овесените ядки и продължете да бъркате още 1-2 минути. Готовото тесто оформете на отделни сладки с големината и формата на орех и подредете в огнеупорна тава. Сладките се пекат около 12 минути, след което се може да гарнирате с парченца черен шоколад.

Това е! Вкусно, лесно, полезно и нискокалорично – каква неочаквано добра комбинация!

Автор - снимка

КоментариКоментари