Всички сме пили от тези горящи шотове, от които после ни боли глава. А какво ще кажете, да хапнете фламбиран мъфин с ягоди?
Прави се лесно, бързо и е адски оригинално за всякакви поводи.
Погрижете сте само да сте опекли мъфините или дори малки кексчета в хартиена или друга форма. Декорирайте ги с крем или гъста, домашна сметана във формата на целувка и се захващайте с ягодите.
Нарежете по-големи ягоди на две и поставете половинката върху малкия мъфин.
Разбира се плодът трябва да се напълни с алкохол. Спиртна напитка под 80 градуса няма да се възпламени достатъчно добре. А на 80 градуса прави малък син пламък.
За подслаждане може да добавите малко захар във вътрешността на ягодите. Въпреки това, пламъкът ще издържи по-дълго без добавяне на захар. Уверете се, че използвате ликьор, който харесвате. Водката е добър избор, ако искате съвсем лек мирис.
Алкохолът се изпарява, така че запалете ягодата веднага след като сложите ликьора вътре.
Алкохол със стайна температура се запалва по-лесно отколкото охладения.
Снимка: sprinklebakes.com
И ето! Имате си истинска пламтяща красота. Внимание:
Не се опитвайте да ядете горяща ягода. Времето за горене е относително кратко, трае около 30 сек. до 1 мин. Така че, забавлявайте се, но бъдете внимателни.
Коментари