IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ягоди в пламък

23 декември 2011 06 30

Радост за окото и още по-голяма за стомаха

Снимка: sprinklebakes.com

Снимка: sprinklebakes.com

Всички сме пили от тези горящи шотове, от които после ни боли глава. А какво ще кажете, да хапнете фламбиран мъфин с ягоди?

Прави се лесно, бързо и е адски оригинално за всякакви поводи.

Погрижете сте само да сте опекли мъфините или дори малки кексчета в хартиена или друга форма. Декорирайте ги с крем или гъста, домашна сметана във формата на целувка и се захващайте с ягодите.

Нарежете по-големи ягоди на две и поставете половинката върху малкия мъфин.

Разбира се плодът трябва да се напълни с алкохол. Спиртна напитка под 80 градуса няма да се възпламени достатъчно добре. А на 80 градуса прави малък син пламък.

За подслаждане може да добавите малко захар във вътрешността на ягодите. Въпреки това, пламъкът ще издържи по-дълго без добавяне на захар. Уверете се, че използвате ликьор, който харесвате. Водката е добър избор, ако искате съвсем лек мирис.

Алкохолът се изпарява, така че запалете ягодата веднага след като сложите ликьора вътре.

Алкохол със стайна температура се запалва по-лесно отколкото охладения.

Снимка: sprinklebakes.com

И ето! Имате си истинска пламтяща красота. Внимание:

Не се опитвайте да ядете горяща ягода. Времето за горене е относително кратко, трае около 30 сек. до 1 мин. Така че, забавлявайте се, но бъдете внимателни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари