Необходими продукти (за шест порции)

200 мл силно кафе

100 гр захар

400 мл сметана

2 листчета желатин

2 белтъка

вода

Начин на приготвяне

Сложете листчетата желатин в студена вода според написаното на опаковката.

Изсипете захарта в купичка. Прбавете 2 супени лъжици вода и на бавен огън разтопете захарта докато се получи светъл карамел.

Прибавете половината от кафето, разбъркайте, оставете сместа да заври, а после – да изстине.

Разтворете желатина в карамеленото кафе като разбивате непрекъснато. Прибавете останалата част от кафето и охладете.

Разбийте сметаната и я прибавете към сместа с кафето и желатина. Разбийте белтъците на сняг и също ги прибавете внимателно към сместа.

Разпределете получения крем в купички и ги оставете в хладилника за три часа.

Гарнирайте с шоколадови пръчици преди да сервирате.