IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Млечен десерт с ябълки и круши

4 март 2009 12 54

Топящ се плодов пудинг, който можете да хапвате и студен, и горещ

Поръсен с пудра захар, десертът се превръща в истинско ароматно изкешуние. Снимка: dreamstime

Поръсен с пудра захар, десертът се превръща в истинско ароматно изкешуние. Снимка: dreamstime

Необходими продукти:

4 ябълки
4 круши
1 ч.л. канела
16 ч.л. захар
2 ч.л. маргарин
4 яйца
250 мл. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 200 С. Обелете ябълките и крушите и ги нарежете на кубчета.

Разтопете маргарина в тиган, добавете захарта, плодовете и канелата. Оставете сместа на слаб огън за около 7 минутки, като не спирате да бъркате.

Разделете леко карамелизираните плодове в колкото са необходими купички, които после да можете да сложите във фурната. Разбийте яйцата с прясното мляко и полейте плодовете.

Можете да използвате и голям съд, в който да сложите цялата смес и чак после да разпределите на порции.

Печете във фурната около 15-20 минути.

КоментариКоментари