IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рулца със сьомга и сирене фета

11 октомври 2010 13 41

Леко и приятно ястие за гости

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти за 12 рулца:

мазнина за тавата

150 г сирене фета

150 г пушена сьомга

250 г сирене рикота или извата

2 с.л. нарязан копър

2 с.л. нарязан див лук

сол

черен пипер

6 кори за баница

100 г масло

4 с.л. галета

6 ч.л. кимион на зърна

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява на 180 градуса по Целзий. Тавата се намазнява. Сиренето се натрошава, сьомгата се реже на кубчета. След това се смесва с рикотата, копъра и дивия лук. Подправят се със сол и черен пипер.

Корите се разрязват на четири. Маслото се разтопява. Всяка кора се намазва с масло, поръсва се с галета, върху нея се поставя друга кора и също така се маже с масло.

Върху долния край се разпределя по 1 с.л. От рибената смес. Кората се навива, като страничните ръбове се сгъват навътре, така че пълнежът да се запечата.

Рулцата се поставят в тавата, намазват се с масло и се поръсват с кимион. Пекат се в гореща фурна 20-25 мин. До златисто. Сервират се горещи. 

От книгата "Парти рецепти за модерни хора" на издателство Gourmet.

КоментариКоментари

Stardust ( преди 13 години )
Сори, ти си бил момченце :) едитЗа "роло"-то сигурен ли си :) Защото не е баш така :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Stardust ( преди 13 години )
За "роло"-то сигурна ли си :) Защото не е баш така :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
GASP ( преди 13 години )
Tialoto, много ви моля да си проверявате правописа преди да публикувате една статия. Казва се ролца а не рулца. Помислете от къде идва думата. Точно така. От английски. (roll) Също е сирене рикота или изваРа. А за сиренето фета. Кажете на хората, че това си е краве сирене. Малко хора знаят това. Няма смисъл да се използват чуждици, като си имаме български думи за това. Голям почитател съм на Tialoto.bg и за това не искам да понижавате нивото, както примерно колегите ви от DNES.BG.Благодаря ви!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар