IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Салата със сирене и плодове

22 юни 2011 05 22

Не салата, а шедьовър

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

400 г салати (смесица от различни сортове – къдраволисна, рукола, листна, широколистна)

1 чаена чашка нарязани листа от пресни подправки – риган, майоран, мента

200 г черно грозде

2 плода авокадо

1 супена лъжица лимонов сок

150 г синьо сирене

150 г нарязани орехови ядки

За соса:

3 супени лъжици олио

3 супени лъжици олио от орехи

2 супени лъжици ябълков оцет

½ чаена лъжичка настъргана лимонова кора

сол

черен пипер

щипка захар

Приготвяне на соса:

Разбъркайте добре съставките на соса и леко го охладете.

Приготвяне на салатата:

Измитите и подсушени листата на салатите разкъсайте на малки парченца, нарежете на половинки измитото грозде, като отстраните семките му.

Обелете авокадото и отстранете семките му, нарежете го на резенчета, полейте го с лимоновия сок.

Сиренето натрошете.

Разбъркайте тези съставки на салатата с подправките и ореховите ядки, залейте със соса.

Внимателно разбъркайте.

Сервирайте салатата като предястие или превъзходна гарнитура към бели меса.

От книгата на Теодора Пенчева "Готвим със сирена"

Автор - снимка

КоментариКоментари