IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Салата с авокадо, шоколадов дресинг и пипер

8 август 2011 13 25

Екзотично и не много калорично

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Продукти за 4 порции:

60 г кашу
125 г минимоцарела
1 зелена салата
200 г чери домати
2 авокадо
сокът на 1 лайм
30 г натурален шоколад
1 с. л. масло
сол
прясно смлян черен пипер
2 с. л. орехово олио
½ връзка босилек

Начин на приготвяне:

Ядките се запичат в тиган без мазнина. Моцарелата се изцежда. Салатата се измива, подсушава се и се накъсва на парчета. Чери доматите се измиват, подсушават се разрязват на половинки. Двете авокадо се обелват, срязват се надлъжно на две и костилките се изваждат. Авокадото се реже на резени и веднага се залива с половината сок от лайм. Всички продукти се смесват и се разпределят в 4 чинии. За дресинга шоколадът се нарязва на ситно. В тенджера се стопява с маслото на слаб огън и се оставя леко да се охлади. Разбърква се с останалия сок от лайм, солта, пипера и ореховото олио.

Босилекът се измива, подсушава се, откъсват се листенцата, накълцват се и се смесват с дресинга. Салатата се залива с дресинга и веднага се сервира.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

soraia ( преди 12 години )
Обожаван авокадото,но само със сол и лимонов сок!Мммм!Вярвайте ми че единственно може да го смесите в нашата шопска салата без да му се загуби божественият привкус.Разбира се това е моето скромно мнение и разбира се не слагайте сирене в салатата!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар