Не знаем за вас, но ние в Тялото го ударихме съвсем пролетно и захрупахме салатки като невидели.

Ами така де, идват топли и „разголени” дни и е грехота в името на добрия външен вид да не се позаредим с малко витаминки.

Ето една екзотична, полезна и много, много вкусна пролетна салата за всички почитатели на изискания вкус.

Страхотна е за обяд (на спазващите диета препоръчваме да не я хапват за вечеря, заради картофите), както и за празничната великденска маса.

Необходими продукти:

200гр.    зелена салата
100гр.    пресен лук
200гр.    ролца от раци
1 бр.       домат
150гр.    картофи
2 бр.      яйца
1 ч.л.      оцет
20 гр.     краве масло
щипка сол
два резена зряло авокадо (по избор)

Начин но приготвяне:

1. Почистете салатата, нарежете я на едри парчета и я разстелете върху чиния.

2. Ролцата от раци нарежете на парченца по около 3см и ги сложете във вряща, леко подсолена вода за 3 минути. Извадете ролцата и ги отцедете.

3. Сварете яйцата – трябва да са твърдо сварени.

4. Сварете и картофите, без предварително да ги белите. След това ги обелете и ги пасирайте, за да се получи пюре, в което сложете кравето масло и подсолете.

5. Наредете върху марулите сварените ролца от раци, след което ги залейте с картофеното пюре.

6. Подправете с оцет и поръсете отгоре със ситно нарязан лук.

7. Гарнирайте с нарязано доматче и две резенчета авокадо.