IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няколко съвета за съхранение и готвене със сирена

30 ноември 2011 11 15

Как да третираме сирената

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Сиренето е капризна храна, която не е известна със своята дълга давност, особено извън хладилника. Различните сирена подлежат на различна обработка и съхранение. Ето защо решихме да ви дадем няколко полезни съвета как да запазите вкуса им и да ги хапвате с удоволствие!

Най-добре е да купувате сирена в по-малки разфасовки. След използване на част от тях, увийте останалото във фолио.

Можете да омекотите вкуса на твърде солените овчи сирена, ако ги накиснете в ледено студена вода.

Охладеното сирене губи вкуса и аромата си. За да почувствате истинския аромат на сиренето, трябва да го извадите от хладилника най-малко час преди да го поднесете.

Лесно трошащите се сирена (като старо Гауда или Пармезан) се режат по-лесно, ако предварително нагреете острието.

Прекалено твърдото сирене лесно ще възвърне еластичността си, след като го натопите в мляко или мътеница.

Настъргани жълтъци, картофи или разбита пяна от белтъци правят много пухкава сиренената маса.

По-лесно ще разрежете Моцарела на тънки резенчета, ако я оставите за 8-10 минути във фризера. Можете да използвате машинката за рязане на яйца.

Сините сирена в натурален вид най-добре вървят в комбинация с леко сладко бяло вино, ядки и плодове.

Сиренето за принцеси трябва да се стърже непосредствено преди използването му, тогава то мирише най-интензивно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари