IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парти хапки със смокини, орехи и прошуто

9 декември 2011 12 48

Ето и една добра идея за празничната трапеза...

Снинка: Dreamstime

Снинка: Dreamstime

Ето и една добра идея за празничната трапеза...

Необходими продукти (за 4 порции):

32 половинки орехови ядки

8 смокини

4 ч.л. Балсамов оцет

16 тънки резена прошуто

100 г сирене горгонзола или синьо сирене

1 франзела

Начин на приготвяне:

Ореховите ядки се запичат без мазнина в тиган, докато пуснат аромата си. Слагат се в чиния да изстинат.

Смокините се почистват, измиват се, подсушават се и се режат на четвъртини. След това се напръскват с балсамовия оцет.

Парченцата прошуто се разрязват по дължина на половина, навиват се на хлабави рула и се подреждат в чиния. Четвъртините смокиня се подреждат върху всяко рулце.

Горгонзолата се нарязва на 32 парчета. Върху всяко смокиня се поставя по едно парче сирене и по 1 орехова ядка. Сервират се с прясна франзела.

От книгата „Парти рецепти за модерни хора" на ИК Gourmet

Автор - снимка

КоментариКоментари