IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Черно мохито

21 юли 2009 07 16

Новата лятна страст ще бъде в черно

Къпини и грейпфрут придават специфичния и по-изискан вкус на черното мохито. Снимка: dreamstime

Къпини и грейпфрут придават специфичния и по-изискан вкус на черното мохито. Снимка: dreamstime

Необходими съставки:

щипка ментови листа
няколко пресни къпини
1 ч.л. кафява захар
1 ч.л. кристална бяла захар
сок от изстискан лимон
водка с плодов вкус (най-подходяща е с вкус на грейпфрут)
къпинов ликьор
малинов ликьор
сода

Начин на приготвяне:

Във висока чаша са слагат 6 листа мента, 4 къпини, кафявата и кристалната захар.

Всичко това се намачква хубаво и в чашата се налива 50 гр. лимонов сок и по 20 гр. от водката и двата ликьора.

Разбърква се добре с дълга лъжица или сламка. Чашата се напълва с лед, долива се малко сода и се украсява с ментови листа и къпини.

КоментариКоментари

girlkawasaki ( преди 13 години )
Като професионален барман, бих казала че това не би допаднало на всеки, аз правя мохито с тъмен ром и различни плодове, но все пак е добре да се запази основната нотка на този уникален кубински коктейл, а всеки знае че водката не е с тази националност :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
brzk ( преди 13 години )
Аз пък да си помисля че ще има Bacardi Black вътре :P
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар